WIJK AAN ZEE – Op 22 juli speelt het trio ‘Cornelissen’ in het Badgastenkerkje de voorstelling Het mannetje in mijn gitaar over leven en werk van Cornelis Vreeswijk. ‘Cornelissen’ bestaat uit: Frans de Wit, spel en zang, Friedrich Hlawatsch, gitaar, viool, zang , Fred Kienhuis, gitaren, zang.

In een muzikale voorstelling van ongeveer 75 minuten nemen zij het publiek mee door het leven van Vreeswijk en leggen zij verbanden die nog niet eerder werden gelegd. Alle bekende nummers als ‘De nozem en de non’, ‘Bakker de Baksteen’ of ‘Veronica’ komen aan bod.

Plaats reserveren voor  Het mannetje in mijn gitaar  22 juli

Cornelissen v.l.n.r: Friedrich Hlawatsch, Frans de Wit: en Fred Kienhuis. Omdat Fred 22 juli is verhinderd zal Dirk Portegies in het badgastenekerkje optreden als gitarist.

 

Cornelis Vreeswijk (1937–1987) werd geboren in IJmuiden en verhuisde op jonge leeftijd naar Zweden. Hij maakte in zijn tamelijk korte leven meer dan 30 platen. Folk, blues, rock, samba: de Zweedse muziek van Vreeswijk kent vele kanten. Zijn stemgeluid, zijn teksten en zijn turbulente levenswandel maakten hem tot een fenomeen.

In Nederland is de naam Vreeswijk verbonden aan een hele rij liedjes die hits werden in de jaren 70 ‘Misschien wordt het morgen beter’ Zijn eerste LP in ons land, uit 1972, werd platina. Er is een Cornelis Vreeswijk Gezelschap, een Cornelis Vreeswijk Stichting, een jaarlijks muziekfestival rond zijn muziek en een Vreeswijk cultuurprijs. In IJmuiden werd een standbeeld voor hem opgericht en in Stockholm is zelfs een park naar hem vernoemd. De voorstelling duurt inclusief pauze met koffie tot 13.45 uur.

Programma zondag 22 juli

11:30  inloop
12:00 Voorstelling Het mannetje in mijn gitaar
12:45 Pauze
13:15 Voorstelling

Toegang: vrijwillige bijdrage

Cornelissen zijn:

Frans de Wit

25 jaar toneel, televisie en film. Van Toneelgroep Amsterdam in 1991 tot Het Amsterdamse Bos Theater in 2010, van ‘Loos’ van Theo van Gogh in ’89 tot ‘Bon Bini Holland’ van Jandino Asporaat in ‘15 en van ‘Loenatik’ (VPRO) tot ‘Smeris’(NPO3).
Speelt sinds 1980 in bandjes: Rocking Belly & the Blue Dots, Frenz Fried en de Frimo’s, Rockin’Belly Bende, De Volle Pont, Belly Goes Bonkers.

Friedrich Hlawatsch

Speelde o.a. in CCC inc, Slumberlandband (met o.a. Ernst Jansz en Joost Belinfante), Drie Heren (met Joost Belinfante en Fred Piek), was samen met Gabriel Oostvogel componist van de muziek bij de serie ‘Mus’ voor de VPRO en ‘Vliegende Koffers’, schreef gedurende een jaar wekelijks de tekst voor een actueel lied, met muziek van Arthur Ebeling, voor ‘Het Paleis’ van de KRO radio en heeft nu een project ‘Die Niederlieder’, Nederlandse liederen vertaald in het Duits, naast ‘Cornelissen’.

Fred Kienhuis is zondag verhinderd, de gitaar zal zondag bespeeld worden door:

Dirk Portegies

Eerdere podiumervaring: honderden optredens met The Injectors, Blue Moon Boys, Five2One, The Flaming Stars, Trio Royal, The Jack Of Hearts, Rootsclub, Sugarbeat, The Weekend Warriors, Cross Your Heart And The Playtex…

 

 

Het mannetje in mijn gitaar

De voorstelling begint steeds meer vorm te krijgen.Hier de hamvraag: Waarom?

Geplaatst door Het mannetje in mijn gitaar: voorstelling over Cornelis Vreeswijk op Zondag 21 februari 2016