Op vrijdag 28 september zingt WazManK in het Badgastenkerkje.  Inloop vanaf 19:30, aanvang 20 uur. WazManK is het ‘genderneutraal-gemengd-mannenkoor uit Wijk aan Zee’.  Het koor is bezig aan het zesde jaar en heeft zich in de bestaanstijd ontwikkeld tot een muzikale factor van betekenis.
Onder leiding van Ab Winkel en Rob van der Klooster, verzorgden zij de muziek bij de voorlaatste dodenherdenking. WazManK was op diens verzoek ook te gast bij het afscheid van burgemeester Van Leeuwen, huldigingen van wereldkampioen schaken Magnus Carlsen en de muzikale steunbetuiging van de door vergunningsperikelen geplaagde viskraam van Wijk aan Zee.

Koor WazManK rond het biljart in café de Zon, alsof ze poseren voor een schilderij van Rembrandt,

Het gevoel van WazManK

Op 28 september  grijpt WazManK terug naar een selectie composities die iets zeggen over het koor zelf.

Als WazManK een persoon was, is dit optreden een mooie kans om die persoon beter te leren kennen. Via elf veelal nieuwe stukken leert de luisteraar WazManK nog beter kennen. Het koor bestaat uit mannen die kiezen voor een repertoire dat bij hen past. Liedjes die aansluiten bij het gevoel wat in het koor zit. De keuze valt op thema’s als verbondenheid met de plaats Wijk aan Zee, met elkaar en de wereld om het koor heen.

Een belangrijk deel van dit bijzondere luisterconcert is ingeruimd voor bijdragen van solisten uit het koor. Zo zullen Fons Deen, Jacky de Vries, Willem van Sjanneke, Rob van der Klooster, Ab Winkel, Ronald van Tunen en Jean-Pierre Rietman elk een zelfgekozen liedje vertolken. Ze zullen de keuze van hun liedje toelichten. Het gaat om werken die voor hen persoonlijk een extra betekenis hebben.

Gastheer Jan-Paul van der Meij is uitgenodigd om in te gaan op het thema ‘van irritatie tot inspiratie’. Koorlid Peter Meester, die dit jaar debuteerde met zijn eerste verhalenbundel vol met persoonlijke belevenissen, leest een verhaal voor uit zijn komende bundel.

WazMank wordt gevormd door mannen van wie de meesten pas op oudere leeftijd zijn gaan zingen en hier ook geen ervaring mee hadden. Het koor is inmiddels verweven in de Wijk aan Zeese gemeenschap. Het draagt actief bij aan een wederopstanding van een zangcultuur waarin veel plek is voor liedjes uit en over het dorp. WazManK is in de eerste bestaansjaren vaak aanwezig bij vrolijke en serieuze momenten in het dorp, maar ook regelmatig daarbuiten.

WazManK heeft nog steeds plaats voor mannen die willen meezingen.

Entree op de 28ste september is gratis. Aan het einde van het concert wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Er is thee, koffie en iets lekkers. Tip: neem een vest of trui mee.