V.l.n.r. Hendrik Jan Bosma, Rob van der Plas, Sandra Kox,, Evelien Dubbeldam

WIJK AAN ZEE – Popmuziek en klassiek smelten samen op 9 september wanneer Rob van der Plas en Donna Musica spelen in het Badgastenkerkje. Het concert begint om 12 uur. Van der Plas – artiestennaam the Hurryman – is een  Indiepop zanger, liedjesschrijver, ontwerper, importeur van het bijna vergeten instrument Q-chord en voormalig popjournalist die zijn roots heeft in de jaren ‘80 punk & New Wave. Donna Musica is een viool /cello duo met Sandra Kox en Evelien Dubbeldam dat licht klassieke muziek speelt uit o.a. de barok, romantiek en tango’s.

Op zoek naar een manier om klassiek en pop te combineren vonden de muzikanten elkaar  in Noorwegen waar  Edward Grieg’s Peer Gynt suite diepgeworteld is in de Noorse cultuur. Dona Musica wilde de suite  al langer uitvoeren en Rob – met zijn voorliefde voor Scandinavische muziek – voelde dat zijn teksten & liedjes qua sfeer en inhoud daar goed bij zouden kunnen passen. Pianist Hendrik Jan Bosma voegde zich bij het team en maakte alle arrangementen.

De Wijk aan Zeese vocalistes Mariëtte van Soest en Saskia Dommisse zingen zondag enkele liedjes van en met Rob van der Plas. Dat de liedjes van the Hurryman catchy zijn blijkt uit een filmpje op youtube met de titel Nick en Simon en Rob’ subtitel: ‘beter goed gejat dan slecht gecomponeerd’.  Het liedje ‘Geluksmoment’ van Nick en Simon uit 2013 blijkt dezelfde melodie, ritme en akkoordenreeks te hebben als het nummer ‘Recht door Zee’ dat Rob van der Plas een jaartje of 16 eerder opnam.

De optredens in het kerkje vinden plaats zonder entreeprijs, -subsidie, -sponsoring en zonder horeca. Na afloop van het concert kunnen bezoekers hun belevenis waarderen met een vrijwillige financiële bijdrage.

Programma zondag 9 september

11: 45 inloop
12:00 Donna Musica & the Hurryman
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee

 

Rob van der Plas: Recht door Zee