WIJK AAN ZEE – Op zondag 4 februari komen zowel de schrijver als de hoofdpersoon van de pas verschenen biografie HENK naar het Badgastenkerkje. Op deze middag kan geluisterd worden naar passages uit de biografie en vragen we Henk Westbroek en Martin Groenewold naar de ins en outs van dit boek en het bijzondere levensverhaal van Henk Westbroek. Meer dan waarschijnlijk zal er ook het een en ander gemusiceerd worden o.a. door WaZ4

Programma 4 februari

11: 30 Korte wandeling in de duinen achter het kerkje
11:50 Inloop
12:00 Aankondiging door Charles Duijff
12:05 Boekpresentatie HENK
13:00 Koffie, thee, koek en ontmoeting

Martin Groenewold

Martin Groenewold (Groningen, 21 juli 1972) is een Nederlandstalige zanger, schrijver en journalist. Groenewold begon zijn solocarrière in 2001 met de single Total Loss. Hij werkte daarop samen met zanger Peter Groot Kormelink van Splitsing en De Jazzpolitie. In november 2006 publiceerde Groenewold het boek Herman is alive! over de muzikant/schilder Herman Brood.

CD albums Martin Groenewold
Dingen te doen (2005), Zoiets moet het zijn (2008), Pantoffelheld op oorlogspad (2011), Luxeproblemen (2016). Begin 2017 maakte Henk Westbroek in een tweet wereldkundig dat Martin Groenewold zijn biografie gaat schrijven.

Henk Westbroek

Henk Westbroek (1952) studeerde af als socioloog, deed onderzoek naar de jeugdbeweging in Nederland en werkte bij het Nederlands Instituut voor Sociaal Seksuologisch Onderzoek. Eind 1978 richt hij samen met Henk Temming Het Goede Doel op. Ondanks het feit dat Henk nog nooit een noot gezongen had, bleek het zingen hem goed af te gaan.

In 1982 volgt de doorbraak van Het Goede Doel met de hits ‘Gijzelaar’ en ‘Belgie‘. De twee Henken hebben als duo ook succes met het het nummer ‘Sinterklaas wie kent hem niet?’. In 1983 breidt het succes van de band zich verder uit, hits als ‘Vriendschap’ en ‘Hou van mij’ halen de hitlijsten. Henk Westbroek schreef ook René Froger’s hit ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ (´Een eigen huis´) Westbroeks solo-singles ‘Waar ze loopt te wandelen’ en ‘Zelfs je naam is mooi bereikten de Top 40.

Henk was jarenlang uitbater van Stairway to Heaven, het rock-café in Utrecht.

In 1994 richtte hij samen met enkele vrienden een nieuwe lokale Utrechtse partij op ”Leefbaar Utrecht. Tot ieders verbazing behaalde Leefbaar Utrecht in 1998 met Henk Westbroek als lijsttrekker negen zetels, waarmee de partij in één klap de grootste was. Henk was intussen door de platenmaatschappij ontslagen wegens gebrek aan succes.

Zijn single Zelfs je naam is mooi werd toch een grote hit al bereikte het nummer pas na 5 maanden zijn hoogtepunt. Samen met Jan Nagel richtte Henk in 1999 de landelijke variant van zijn partij op: Leefbaar Nederland. In november 2000 wasLeefbaar Utrecht de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezing en mocht enkele wethouders leveren.

Op de vraag wat deze duizendpoot nu eigenlijk het liefste doet, zegt hij zeer beslist: “Muziek maken. Dan volgt radio, en ook televisie doe ik op z’n tijd met veel plezier. Een kroeg is aardig om te bedenken, maar als je er een moet runnen is de lol er gauw af. En schrijven vind ik erg aangenaam. Verhaaltjes, columns, boekjes, heel leuk. Trouwens, alles wat ik doe in mijn leven vind ik erg leuk.”

Anno 2012 is Henk Westbroek wekelijks te zien op RTV Utrecht met zijn programma “Westbroek!”. Tevens is hij ook nog veel te horen op de Radio in diverse programma’s en brengt hij regelmatig nieuwe muziek uit.