WIJK AAN ZEE – Op zondag 26 november is er in het Badgastenkerkje een klankschalensessie.
Het genieten van de tonen van deze handgemaakte metalen instrumenten uit verre landen wordt in Nederland steeds populairder. Zondag wordt gespeeld met klankschalen, tingsha, windchimes en gong. De combinatie van 7 soorten soorten metaal die in een schaal zijn verwerkt zorgt voor de bijzondere klankeigenschappen met boventonen. De sessie wordt gegeven door Jan-Paul van der Meij en Saskia Dommisse

Onzichtbare geluidsgolven worden zichtbaar met water in de klankschaal. De mens bestaat grotendeels uit water. Het idee is dat de golven door gaan in ons lichaam.

Je kunt naar keuze zittend of liggend luisteren naar het concert.

Er is de mogelijkheid om een klankbad te nemen. Met je handen of voeten in een grote klankschaal gevuld met water.

Jan-Paul: “Een paar maanden geleden hoorde ik toevallig in een winkel iemand spelen op een klankschaal. Het geluid sprak mij meteen aan. Niet lang daarna ben ik op zoek gegaan naar  klankschalen. Ik heb inmiddels gespeeld voor vrienden, bekenden, voor dementerende bejaarden en voor honden. Huisdieren komen graag vlakbij de schalen liggen. Ze vinden het heerlijk. Bij mensen zie je zomaar gebeuren dat hoofdpijn na een sessie is verdwenen. Als ik speel op een schaal waar water in zit dan zie je prachtige rimpelingen en sptterende figuren ontstaan. Het is mysterieus dat het wetenschappelijk niet precies valt vast te stellen wat er allemaal gebeurt. Wat je heel duidelijk voelt is dat de klanken storing  tot rust brengen en harmoniseren.”

Badgastenkerkje,  MetaalKathedraal

Locatie: Badgastenkerkje, Julianaweg 75,
1949 AP,  Wijk aan Zee

Kerk open vanaf: 11:00
Concert: 11:30 – 12:00

Je kunt zittend of liggend luisteren naar het concert.
Neem evt. zelf een dekentje /mat/ kussentje mee.

Entree: vrijwillige bijdrage