STUDIO JP WIJK AAN ZEE – Het duo Pap en Pudding blaast nieuw leven in een liedje van JP van der Meij Op de volgende week te verschijnen cd LUST(R)UM spelen Hans van Erp en René van Rooij  een geïnspireerde versie van Soapactrice. JP schreef het nummer voor de alternatieve levenslied band De Gorelev met Pierre van Duijl en Bob Fosko. De Gorelev speelde Soapactrice in 2004 op hun afscheids cd  getiteld ‘Ik ga door’

word nooit verliefd op een soapactrice

Duo Pap en Pudding speelt JP’s
‘Word nooit verliefd op een soapactrice’

Silico  siliconentieten

Word nooit verliefd op een soapactrice is een speurtocht naar oprechtheid binnen de beroepsuitoefening.  In de coupletten komen o.a. aan bod de verzekeringsdeskundige, de politicus, de begrafenisondernemer, de voedingsindustrie en de soapactrice.

Word nooit verliefd op een soapactrice die kan gespeeld haar hart verliezen. Die kan huilen op commando, hoe kun je weten wat je aan haar hebt zo. Word nooit verliefd op een soap actrice die kan professioneel bevriezen. En silico silico siliconentieten.

Pap en Pudding zorgde in 2006 voor ophef met een luguber feestnummer De moord in Herpen wat het duo  dankzij de belangstelling van DJ Patrick Kicken landelijk in de schijnwerpers plaatste. Ander hoogtepunt van de mannen van Pap en Pudding is het album Loat ze mar komme! (2011) met vrolijke doch ruige liederen over de Bende van Oss. Helemaal in de traditie van het klassieke moordlied, waarin marktzangers het laatste nieuws sensationeel bezongen. In 2011 kwam er een film uit over de roemruchte bende van Oss met o.a. Sylvia Hoeks  Matthias Schoenaerts, Pierre bokma en Daan Schuurmans.

Eerder coverde Pap en Pudding een nummer van Jan-Paul van der Meij: dat was de single Gekke Gerritje in 2006.