WIJK AAN ZEE –  The Rossetti’s waren voor een tweede opname sessie bij studio JP. De groep nam drie nieuwe nummers op voor hun komende cd. Special guest was  cabaretier /muzikant /  schrijver / columnist/ radiomaker / theaterman/ presentator / tv persoonlijkheid Vincent Bijlo. Vincent is de partner van Rossetti’s zangeres Mariska Reijmerink. Hij draagt een romantisch gedicht voor (Silent noon van D.G. Rossetti)  dat tegelijkertijd door Mariska wordt gezongen. In het filmpje hieronder hoor je een geluidsfragment. De Rossetti’s bestaan verder uit  pianist Jan-Peter Bast, violiste Sofie De Rijk en drummer/percussionist , Arthur Brenkman.

Mariska: “Mijn favoriete gedichten zet ik op muziek. Zo kan ik nog beter in de woorden kruipen.”


Mariska Reijmerink maakt met Vincent Bijlo en Juliette de Wit een serie kinderboeken die worden uitgegeven door Prisma. Via deze verhalen, tekeningen en liedjes brengen ze kleuters  in contact met de Engelse taal. In 2012 namen zij in onze studio de liedjes op voor de cd bij het boek Bink en Pip gaan naar Engeland

Mariska publiceerde in 2007 haar eerste boek “Boventonen” over het verblijf van een Nederlands zangkoor in Engeland. Twee keer per jaar geeft Mariska een cursus Engelse poëzie. Op 30 september 2013 van 20.00-22.00 uur geeft ze een cursus met gedichten over sterren en hemellichamen.  Deze vindt plaats in  De Witte Huisjes in Bunnik. Inschrijven Informatie: Anja Boer 030 657 02 61.