Vandaag lanceert Keff records het nummer De Golven Blijven Komen van Paul Freid en Jan-Paul van der Meij.
Je kunt de song op hoge kwaliteit downloaden hier onder via Bandcamp.

 

Paul Freid en Jan-Paul van der Meij zijn muziekmaatjes vanaf de jaren 70. Ze speelden door de jaren samen in diverse bands en schreven een hoop liedjes. Ze scoren begin jaren 90 een hitje met een Nederlandse versie van Help me Rhonda van de Beach Boys waarbij de twee alle zanglijnen inzingen: Help Miranda.  In 1998 brachten ze samen een cd album uit met de titel Klimop.

De huidige versie is een  nieuwe uitvoering van een nummer dat Paul Freid schreef in 1989. In dat jaar werd alleen een proefversie  van het lied opgenomen. Negen jaar daarna maakten Paul en Jan-Paul samen de cd Klimop met daarop de eerste versie van De Golven. Voor de nieuwe (en naar verwachting defintieve..)  versie  zijn een aantal zang tracks plus de trombone opname uit ’98 hergebruikt.  De overige instrumenten werden in een nieuw arrangement ingespeeld door JP. De trombone wordt gespeeld door Patrick Votrian o.a. bekend door zijn werk bij Dopegezinde Gemeente, Bram Vermeulen, Kyteman en De Kift.

 

 

DE GOLVEN BLIJVEN KOMEN (P. Freid, JP van der Meij)

Wat je me doet doet me echt zo veel goed
Ik begraaf m’n gezicht in je haar
Je lichaam smaakt zoet en we passen heel goed
Als een puzzle compleet in elkaar

Oh wat je me doet doet me echt zo veel goed

Ik voel me zo goed je corrigeert als het moet
Anders schiet ik misschien uit m’n baan

En de golven blijven komen
Waar komen ze vandaan
En de golven blijven komen
Waar komen ze vandaan

Oho aha oho aha ooooo

De nacht is zo zwoel ’t is een echt goed gevoel
Op het strand huil ik ’t naar de maan

Met een nat gezicht kijk ik naar een zee die licht
Aan me voeten zit nat zand
Een vallende ster hij is zo klein en zo ver
Je doet een wens en ik pak je hand

En de golven blijven komen
Waar komen ze vandaan
En de golven blijven komen
Waar komen ze vandaan

Ewn de golven blijven blijven blijven blijven etc.

Ri ta tiedeletitato riedelatitatieta
Riedelatietato
Ri ta tiedelatitatee riedelatitatieta
Riedelatiezazee

Tiedelie tiedelie tiedelie tiedelie
Diedelie tie diedeliedee
Rie tiedelie diedelie tu tiedeldie dee