Hun nieuwe album ‘Interstellar Reunion’ verchijnt  31 maart. Vanaf vandaag is de video ‘Dark Planet’ online. Omdat Marcel Schiborr en Saskia Dommisse honderden kilometers van elkaar wonen is de cd tot stand gekomen via Filesharing op het internet. Marcel neemt zijn partijen op in zijn homestudio en Saskia in onze eigen opname studio in Wijk aan Zee. De nummers zijn deels gemixt door Marcel in Duitsland en deels in Wijk aan Zee door de Poets samen met Jan-Paul die ook de mastering heeft gedaan.
De nieuwe cd kan vanaf nu besteld worden via Bandcamp:Poets To Their Beloved cd Dark Planet opgenomen in Essen (D) en Wijk aan Zee
Video: Marcel Vossen
Vossen Springer multimedia
 

Poets To Their Beloved werd gevormd toen Saskia en Marcel elkaar in 2003 ontmoettten op een workshop percussie van Brendan Perry van hun favoriete groep Dead Can Dance in Ierland. Ze waren ieder voor zich naar Ierland  gereisd op zoek naar nieuwe muzikale invloeden. Het was daar op het magische groene eiland waar zij een muzikale flonkering ontdekten. Een sterke flonkering die zij daarna meebrachten naar Nederland en Duitsland. Deze flonkering kon niet worden tegengehouden door de afstand. Na thuiskomst schreef Marcel al snel een instrumentaal stuk voor Saskia getiteld Love. Zij voegde er tekst en een zangmelodie aan toe en zo werd dit lied de katalysator voor hun creatieve samenwerking. Via het internet maakten zij meer liederen over onderwerpen als de Oudheid, verloren liefdes, melancholische gedachten en oude rituelen.

In 2005 hadden zij genoeg materiaal verzameld om een demo cd uit te geven en zij speelden samen ook voor het eerst live. Verscheidene concerten volgden en in 2006 zette het groeiende enthousiasme van het publiek en de fans op het internet hen om hun demo cd naar diverse online tijdschriften te sturen. De kritieken waren lovend en de band werd gevraagd om een opname te leveren voor de lightwaves part II compilatie cd van het Duitse Kalinkaland records. In het zelfde jaar tekenden zij een contract bij het Portugese Equilibrium music voor hun eerste volwaardige cd Embrace The Fool.

Na wat tijd van herschikken hebben zij nu hun tweede album opgenomen. Het geluid is veranderd en betreedt nieuwe sferen en structuren. Het album Insterstellar Reunion is te koop vanaf 31 maart 2012 en bevat 11 songs die gemaakt zijn in verschillende periodes op verschillende plaatsen; donker en helder tussen de spoken van het verleden en de dromen van de toekomst.