WIJK AAN ZEE – DEN HAAG De Haagse muzikant Paco kwam bij studio J-P met opnames die hij eerder in een andere studio had gemaakt maar waarvan het resultaat nog niet helemaal “af” was. Hij bracht een aantal bevriende muzikanten mee naar de studio om zijn nieuwe cd te voltooien. Hunfry Lieuw-on dubde gitaar, conga en bongo’s en Randy van Eer voorzag de nummers van swingende baslijnen.

paco etusa in de studio
Paco Etusa in de studio.

De nieuwe opnames werden dus bij de bestaande gevoegd, één song kreeg d.m.v. editing en overdubs een swingende verlenging en er werd een mix gemaakt en tot slot werd de mastering van het materiaal verzorgd. Informatie over de cd: Paco Etusa

Paco Etusa werd geborden in Paramaribo en verhuisde twee jaar later naar Curaçao. Toen hij 19 was kwam hij naar Nederland. De salsa invloeden die in zijn muziek te horen zijn deed hij op toen hij opgroeide op de Antillen. Ook zijn soul en blues invloeden te horen in zijn muziek. Paco zingt in vijf verschillende talen waaronder ook Spaans en Papiamento. In 1980 scoorde hij een hit in Zuid Amerika met zijn zelf geschreven nummer Angel’s Love dat nu in een vernieuwde versie op de nieuwe cd staat.

randy van eer - paco bassist
Randy van Eer Paco bassist.

De nieuwe cd van Paco Etusa bevat 5 tracks. 1 Baila the Bubbling Salsa (salsa) 2 You’re a dream (Soul) 3 Dont ‘people don’t (Reggae) 4 Amor Angel’s love Bolero) 5 Carino I think about you (Soul)

hunfry liew on dubt congas
Hunfry Lieuw on dubt congas.

paco etusa gitarist studio jp
Paco gitarist studio JP.