Spiritualiteit wordt weleens omschreven als levens-elan, levens-bezieling en levenstransformatie, het centrale woord is: leven. Diverse culturen en geestelijke tradities brengen de levenskracht direct in verband met de levensadem, in het Grieks: pneuma geheten. Een fiets- of autoband wordt in Frankrijk nog steeds pneu genoemd. Een band die op spanning is gebracht verliest langzamerhand zijn druk en loopt geleidelijk leeg.

Fietsbanden en mensen

Wat voor fietsbanden en autobanden geldt, geldt hier ook voor mensen en organisaties. De innerlijke vitaliteit, je pneuma, moet gevoed blijven worden door bronnen van vitaliteit, van geestkracht. Die bronnen kun je bewust opzoeken. Je kunt je ermee verbinden en je kunt je erin oefenen om je open te stellen voor instromende pneuma.

Op adem

Een klankschalenconcert is een vriendelijke en eenvoudige manier om op adem te komen, op adem te zijn. Je hebt geluk als je zo’n bron weet te vinden, je hebt geluk als je zo’n bron weet te zijn.

Pffffffffffffffffffffffffffffff

Beelden en geluiden van de Lichtbeeldenavond in het Badgastenkerkje op 4 april 2023.

Aanverwante berichten op deze website