WIJK AAN ZEE – Nieuw instrument bij de klankconcerten in het Badgastenkerkje: een flink formaat trommel van geitenhuid (geen kleinigeitje) gemaakt door Ronald Droog uit Beverwijk. Deze trommel geeft lichaamsresonantie in die mate dat het voelt alsof alle atomen, moleculen en cellen in je lichaam ingetrild worden en optimaal gaan bewegen. Ronald dank voor het maken en het aan mij gunnen van dit bijzondere instrument. ‘De trilling is fulfilling’. Nu al hebben heel wat mensen kunnen profiteren van de klank bij de concerten in het Badgastenkerkje

Groet, JP

Vanmiddag was muzikante/producer/fotografe Saskia Dommisse bereid om de trommel te laten klinken in de studio en hebben we deze opname gemaakt. Ook maakte zij in het Gaasterbos de foto van de trommel bovenaan dit artikel. Om digitaal een heel klein beetje te ervaren wat de drum in werkelijkheid kan doen is het aan te raden om op grote speakers te luisteren of met een goede hoofdtelefoon.

Ronald Droog

https://www.etsy.com/nl/shop/TargeSandDrumbagS

Meditatie, medicatie, medicijn

Op gezette tijden mediteren is een proces van de-automatiseren, van de-conditioneren. Mediteren is naar binnen kijken of er iets is dat niet is aangetast door het denken. 

De woorden ‘meditatie’,  ‘medicatie’, en ‘medicijn’ hebben dezelfde stam: med. In het latijn betekent dat ‘genezen’ en is uiteindelijk weer afgeleid van het Latijnse  woord voor ‘meten’, ‘maat houden’. Elk wezen beschikt over een een eigen innerlijk maatgevoel waarmee het zichzelf in balans tracht te houden of eventueel de balans weer probeert te herstellen. (homeostase) Onze basisfuncties zijn steeds opnieuw op die innerlijke balans afgestemd en zijn fundamenteel polair van aard. Meditatie nu, is gericht op het in balans houden van lichaam, ziel en geest. Het is een medicijn.

Aanverwante artikelen op deze website