WIJK AAN ZEE – Op zaterdag 12 augustus om 20:00 speelt oud-Wijk aan Zeeër Bas Kisjes (contrabas) tezamen met pianist Dirk Balthaus en drummer Joost Kesselaar in het Badgastenkerkje.

Plaats reserveren contrabassist Bas Kisjes, pianist Dirk Balthaus & drummer Joost Kesselaar zaterdag 12 augustus 20:00

Bas Kisjes studeerde contrabas bij Hein van der Geyn aan het Haagse Conservatorium. Sinds 2013 woont en werkt hij in Madrid. Daar is hij dirigent en naamgever van de Bas-Kisjes Bigband. De Band speelt klassiekers van o.a. Duke Ellington en Count Basie, maar ook moderne arrangementen, waaronder eigen werk van de dirigent.

Deze zomer is Bas twee weken in Wijk aan Zee. Een mooie gelegenheid om hem op de contrabas te horen.

Dirk Balthaus (Oberhausen, 5 juli 1965) is een Duitse jazz-pianist en componist. Hij begon piano te spelen toen hij zes jaar was en op zijn 16e ontdekte hij de jazz. In 1986 begon hij een studie aan het conservatorium in Hilversum. Na zijn studie verhuisde hij naar Amsterdam, waar hij nog steeds woont. Balthaus geeft incidenteel lessen en workshops aan verschillende conservatoria in Nederland en daarbuiten. Dirk Balthaus staat bekend als een zeer smaakvolle pianist. Zijn composities en spel kenmerken zich door lyriek en ingetogenheid. 

Drummer Joost Kesselaar is afgestuurd in Den Haag , New York en los Angeles. Nu leraar conservatorium Utrecht. Hij wordt beschouwt als een van de beste drummers van dit moment. Heeft samengewerkt met internationale en nationale grootheden als Candy Dulfer.

De muzikanten zijn zeer bedreven op het gebied van de improvisatie.

Concert Bas Kisjes, Dirk Balthaus & Joost Kesselaar zaterdag 12 augustus 20:00
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Entree: vrije donatie na de sensatie
Deur open 19:30, koffie, thee met versnapering