WIJK AAN ZEE – Op vrijdag 6 januari om 20:00 is er in het Badgastenkerkje: Snufje Yin met klankschalen, met Nanon en JP. Yin Yoga is een manier om soepeler te worden en ruimte te scheppen in je lijf (bindweefsel en gewrichten), in je denken en in je hart. Om deel te kunnen nemen is het niet nodig om geoefend te zijn of ervaring met yoga te hebben. Yoga en klankschalen kost je geen tijd, het geeft je de tijd weer terug.

Reserveren Snufje Yin Yoga met klankschalen vrijdag 6 januari

Snufje Yin met klankschalen met Nanon en Jan Paul, vrijdag 6 januari
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
De sessie duurt ongeveer 75 minuten. Deur open vanaf 19:30
Zorg dat je 19:45 binnen bent
!

Meeste dagelijkse activiteiten zijn ‘Yang’

We ondernemen tegenwoordig in ons dagelijkse leven veel intensieve activiteiten. Ga maar eens na wat je allemaal doet op een dag. Veel mensen rennen van hot naar her met de aandacht voortdurend naar buiten gericht. Ook de tijd die je aan (of in) je telefoon, aan films of games besteedt gaat je aandacht naar buiten. Tijd om even “stil” te staan en rustig te luisteren naar het lichaam is er vaak niet bij.

In de Yoga noemen we dit soort activiteiten ook wel “Yang”. Tot deze categorie behoren ook Yogastijlen die gericht zijn op het fysiek sterk maken van het lichaam. Yang energie is mannelijk, zichtbaar, licht, beweeglijk, opwaarts en oppervlakkig.

Yin

Onlosmakelijk met elkaar verbonden, trekken samen op:
Yin en Yang energie

Met Yin Yoga ontspannen we juist en zijn we even “stil”. Yin Yoga is een manier om soepeler te worden. Yin energie is vrouwelijk, verborgen, donker, ontvankelijk, neerwaarts en diepgaand.

Yin en Yang zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze gaan altijd samen. We hebben ze allebei en we hebben ze allebei nodig.

Bij Yin Yoga neem je rustig verschillende houdingen aan. Een houding wordt één tot enkele minuten aangehouden. Op een milde manier rek je zo je spieren en creëer je ruimte in  bindweefsel en gewrichten. Alles in ons lichaam heeft een laagje bindweefsel. Bindweefsel ondersteunt, verbindt, beschermt onze organen en geeft ons lichaam structuur.

Door het wat langer stretchen van de spieren door middel van Yin Yoga, worden de bindweefsels bereikt en kunnen spanningen en stress loskomen. Op deze manier creëer je niet alleen ruimte in je lichaam, maar ook in je hoofd en je hart. 

Nanon heeft een eigen yogaschool in Wijk aan Zee “De Ruimte“.