Liedje van Peter van Asten en de groep Windjammer uit 1977 gespeeld en gezongen in 2023 door JP van der Meij & Friends in het Badgastenkerkje Wijk aan Zee. Zang en alle instrumenten: Jan Paul van der Meij, zang: Ab Winkel, Anneke van Genderen, Saskia Dommisse en Nanon Lahnstein.

In augustus 1977, komt ‘Harborlight’ van Windjammer binnen in de Nederlandse Top Veertig. Windjammer bestaat uit drie producers: Peter van Asten, Richard de Bois en Rick Beekman. Van Asten was als muzikant bekend al van de groep Amsterdam en De Bois en Beekman van de groep Ginger Ale. Beekman bracht onder de naam Ricky Bell één solo singletje uit. Het sessie-trio is van 1977 tot 1982 actief. Van Asten en De Bois bleven actief in de muziek en gingen onder andere de hits van de Dolly Dots produceren. ‘Harborlight’ bereikte de 15e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

Aanverwante artikelen op deze website: