Hoe meer computers, telefoons, radio´s en televisie we hebben des te sneller het zich verspreidt. De werkelijke crisis is niet de gebeurtenissen waarmee we geconfronteerd worden. Zoals oorlog, misdaad, drugs, economische chaos en vervuiling. In werkelijkheid zit het probleem de hele tijd in het denken. Iedere persoon kan iets doen aan dat denken omdat hij er midden in zit. maar een van de problemen die we tegenkomen is dat we zeggen: Het zijn zij daar die dat allemaal denken maar ík denk op de juiste manier.
Dat is een vergissing.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is bob.jpg

“If there’s an original thought out there, I could use one right now”. BOB DYLAN

Het is vergelijkbaar met een virus, deze toestand is een ziekte van denken, van kennis, van informatie die zich verspreidt over de hele wereld

Het denken doordringt ons het dringt in ons binnen. Het is vergelijkbaar met een virus- op de een of andere manier is deze ziekte een ziekte van denken, van kennis, van informatie die zich verspreidt over de gehele wereld. Dus het soort van denken dat rondgaat om ons heen begint het over te nemen in ieder van ons, zonder dat we het ook maar opmerken. Het verspreidt zich zoals een virus en ieder van ons is dat virus aan het voeden.

Het denken verspreidt naadloos tussen individuen en door de hele samenleving

Het denken is een systeem dat een onderling verbonden netwerk is van concepten, ideeën  en aannames, die naadloos verspreiden tussen individuen en door de hele samenleving. Als er een fout is in het functioneren van het denken moet het dus wel een systeemfout zijn die het gehele netwerk infecteert. De gedachte die naar voren wordt gebracht als oplossing voor een bepaald probleem, is daarom vatbaar voor dezelfde fout die het probleem heeft veroorzaakt dat het probeert op te lossen. 

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is telefoon.jpg

Jij bepaalt niet wat je doet met de info. Het denken bestuurt jou. Maar het denken geeft jou de onjuiste info dat jij het verstand bestuurt, dat jij degene bent die het denken controleert. Terwijl in werkelijkheid het denken ieder van ons controleert.

En voor mensen die enkel geloven wat met zekerheid is aangetoond: men heeft nooit kunnen aantonen dat er los, naast of boven de gedachten iemand bestaat die de gedachten bestuurt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is ego-blinde-vlek.jpg

Het denken creëert de hele tijd problemen en probeert ze vervolgens op te lossen. Maar terwijl het brein probeert problemen op te lossen maakt het ze groter want het heeft niet in de gaten dat het zelf de problemen creëert. En hoe meer het brein denkt des te meer problemen het veroorzaakt. Het probleem is dat het denken niet proprioceptief is , dat betekent dat het zich niet van zichzelf bewust is. We gaan op in de inhoud van gedachten en zien niet de tekortkomingen van het denken als proces.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is lachende-boedha.jpg

Advies van de meester: zet vaker je telefoon uit.

Aanverwante artikelen op deze site

Disclaimer