De lotus is een waterplant die wortelt in een moerasachtige bodem echter zonder dat de bladeren en de bloemen er ooit modderig uitzien. Het zelfreinigend vermogen van de bladeren wordt het lotuseffect genoemd. In het hindoeïsme en boeddhisme wordt de Indiase lotus gezien als een symbool van transformatie en van zuiverheid vandaar ook de naam Heilige lotus.

Er is een gezegde /kosmische wet die zegt: “Alleen vanuit de modder kan er een lotus groeien”. Een zorgvuldige selectie van toonaangevende personen creëert met elkaar genoeg modder en de media geven dagelijks een overzicht van manieren waarop er gegooid kan worden met modder.

Je hoeft je niet in hun modder te laten wegzakken.

Het is nu aan ons om lotussen te laten groeien. Wat je kunt doen is zaad van lotusbloemen zaaien. Het zaad van de lotus is wonderbaarlijk het transformeert de modder tot de mooiste en heerlijkst geurende bloem op deze planeet.

 Modder helpt om de lotusbloem van geluk te laten bloeien. Er is geen lotusbloem  zonder modder, zonder rotzooi is ergeen geluk.

Dat wij net als de lotus op ons gemak mogen zijn in het modderige water. :-)

Aanverwante artikelen op deze website