Klankmeditatie (luisteren naar klankschalen / gong /  bel) wordt in onderzoek beoordeeld als een effectieve, technologie-onafhankelijke, financieel voordelige interventie bij het behandelen van stress, somberheid en depressie. De meeste deelnemers ervaren een verhoging van het geestelijk welzijn en welbevinden en pijnklachten kunnen verminderen.

Nu blijken veel mensen te denken dat meditatie ingewikkeld is en dat je er eindeloos voor moet oefenen, maar uit de proefneming blijkt dat juist mensen die niet geoefend zijn in mediteren de grootste reductie van pijnklachten ervaren en de grootste  afname van stress bij het luisteren naar klankschalen en gong.

Het blijkt dat gewoon even gaan liggen en luisteren naar klankschalen, gong en bel de zogenaamde relaxatie respons kan activeren. Die weldadige stand van lichaam en geest die diepe rust, herstel, groei, homeostase (evenwicht) mogelijk maakt.

Als je vervolgens ook weet dat aanhoudende stress  belangrijke factor is bij het ontstaan van een scala van aandoeningen zoals diabetes, verslavingen, hart- en vaatziekten, angststoornissen, slaapproblemen en dat stress je weerstand met tientallen procenten kan doen afnemen dan rijst de vraag:

klankmeditatie, waarom zou je het niet doen?

Kleine schaal