WIJK AAN ZEE – Inwoners en ook enkele ‘uitwoners’ van het zeedorp duiken in de muziek van de klassieke tv-serie Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer? Op deze pagina presenteren we één voor één online ‘onze’ Hamelen liedjes. Het eerste lied hieronder is het melancholiek melodieuze Weet u ook de weg naar Morpuys ?

Mensen die normaal pop, rock of jazz zingen of in een zangkoor of alleen maar onder de douche brengen liedjes weer tot leven uit de tv-serie die in 2004 ook als musical in de theaters is uitgevoerd. Wij ontdekken en ontwikkelen nieuwe (muzikale) dingen en brengen een warme ode aan Harrie Geelen, Joop Stokkermans en iedereen die heeft meegewerkt aan de totstandkoming van de 120 liedjes voor het programma waar van 1972 – 1976 miljoenen mensen naar keken.

Zang: Ab, Merei, Mariëtte, Ronald, Karen, Annemarieke, JP. Alle instrumenten en opname: Jan-Paul van der Meij. Video: JP en Ronald van Tunen. Dank aan de mensen op straat voor jullie spontane medewerking aan de video, dank ook die ene die niet wilde deelnemen voor het leuke gesprek. Badgastenkerkje Wijk aan Zee. Binnenkort meer op deze pagina over de totstandkoming, the making of.

De makers van de liedjes Joop Stokkermans en Harrie Geelen
Uitgebreide info over ‘Hamelen’ bijeengebracht door Arjan Doolaart op www.hamelen.net
Krant uit 1974

Het liedje Weet u ook de weg naar Morpuys zit in de aflevering Het gestolen land die werd uitgezonden op 29 september 1973.

Meer muziek uit het Badgastenkerkje Wijk aan Zee: