Groeiproces Fluitekruid

WaZ3 is : Ab Winkel, Jan-Paul van der Meij en Saskia Dommisse.

In het voorjaar zag Jan-Paul een fluitekruid die groeide in/uit  een boom. Hij maakte een foto en zette die op facebook met de tekst: ik ben een kleine fluitekruid ik groei er in en ik groei eruit. Ab zag dat en even later vond hij op het www een honderd jaar oud boekje ‘Fluitekruid’ met levenslustige, vrolijk zinspelende verzen van Jan Visser. Daarna kwam hij op het idee om het versje Fluitekruid te combineren met de melodie van Tobias Hume’s My mistress hath a pritty thing een muziekstuk dat wij kennen omdat Ralph Rousseau het speelde in het Badgastenkerkje.

Ab herleidde Hume’s melodie hiervoor tot een soort volksdeuntje. Het is goed mogelijk is dat Tobias Hume 300 jaar terug als uitgangspunt een volksdeuntje nam. We zijn de studio aan de slag gegaan en Karen is een ochtendje gekomen met haar dwarsfluit. Zo is Fluitekruid hier nu een introductie geworden voor My mistress hath a pritty thing. WaZ 3 bedankt Ralph voor het mogen gebruiken van jouw opname van My misstress hath a pritty thing.