WazManK, het gemengd mannenkoor uit het dorp Wijk aan Zee, doet op 10 december een gulle greep uit het reservoir lokale liedjes onder de noemer Zo klinkt Wijk aan Zee

Wijk aan Zee kent een muzikale historie. Er zijn in de afgelopen jaren om uiteenlopende redenen veel liedjes gemaakt waarin het dorp centraal staat of een rol speelt. Een deel daarvan kreeg een plek in de bundel van WazManK.

Bij de uitvoering op 10 december zingt een keur aan solisten mee: Mariëtte van Soest, Saskia Dommisse, Trudy Duin, Rob van de Klooster, Jan de WIldt. Maar ook 3 J’s: te weten Jos Molenaar, Jan Aardenburg en Jan-Paul van der Meij

WazManK is bezig aan eht vijfde jaar en heeft zich in de bestaanstijd ontwikkeld tot een muzikale factor van betekenis. Het koor, onder leiding van Ab Winkel en Rob van der Klooster, verzorgde de muziek bij de laatste dodenherdenking, maar was ook te gast bij het afscheid van burgemeester van Leeuwen en huldigingen van schaakicoon Magnus Carlsen

Het bijzondere concert begint om twee uur in café de Zon De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.