WIJK AAN ZEE / HEEMSKERK – Voor gezondheids-guru en geluk-promotor Richard de Leth maakte studio JP een  aankondigingstune. De tune wordt gebruikt als opener bij Richard’s OERsterk lezingen toer door Nederland. De toer ging deze week van start  in een zaal vol belangstellenden in Motel Akersloot.

Het nieuwe boek van Richard de Leth: OERsterk leven oktober 2014


Waar  instanties en de media  ziekte, angst en geweld  actief bevorderen door er voortdurend hun beste aandacht aan uit te geven groeit de belangstelling voor Richard’s OERsterk concept als een broccoliveldje in de woestijn.

Het OERsterk  concept is een totaalconcept voor een sterk lichaam en een vrije geest. Het boek staat boordevol praktische weetjes, wetenschappelijke en filosofische inzichten en tips   over voeding en lifestyle. Dingen die je geestelijk en lichamelijk sterker socialer, energieker, rustiger, vrijer en gelukkiger maken. De keuzes die je iedere dag  maakt  kunnen welvaartsziekten bevorderen of juist voorkomen. Richard de Leth moedigt aan om te beginnen met  kleine veranderingen. Wie merkt dat klachten kunnen verminderen alleen al door bijvoorbeeld minder vaak melk te drinken kan dit als stimulans gebruiken om de volgende lifestyle verbetering te beginnen.

De gezondheidsvoorlichting zoals de overheid en gezondheidsinstanties die momenteel geven is ontaard in een commercial ten bate van   voedselmultinationals en medicijnfabrikanten. Het is erg moeilijk om gezond te blijven zolang  je leeft in de sprookjeswereld van  cholesterolverlaging, ‘verantwoorde tussendoortjes’ , suiker,  lightproducten, margarines.

Hoewel het OERdiëet (of Paleodëet ) dit soort schadelijke producten zoveel mogelijk vermijdt is het een manier van eten die je uitnodigt om niet minder maar juist meer soorten voedsel te eten.