WIJK AAN ZEE/ BROEK OP LANGEDIJK/ VOLENDAM – Rob van der Plas is een muzikant uit Broek op Langedijk (N-H) Een oude rot in het vak die al vele jaren prachtige catchy muziek maakt met zijn indiepop band Hurrymania  Nick en Simon is een populair zangduo uit Volendam.

‘Nick en Simon pikken refreintje van Noord Hollandse muzikant Rob van der Plas’

Dat de liedjes van Nick en Simon en die  van Rob van der Plas aan elkaar gewaagd zijn bleek nadat wij dit weekend een tip kregen. Nick en Simon zouden een refrein van Rob van der Plas ‘gejat’ hebben. Hun liedje Geluksmoment uit 2013 zou wel erg veel lijken op het nummer Recht door Zee dat Rob van der Plas in 1996 opnam bij studio JP.

Recht door Zee  Rob van der Plas downloaden

Melodiedieven?

In de Engelse taal is NICK een werkwoord dat betekent: gappen. ROB is in het Engels ook een werkwoord dat staat voor: roven of stelen. Maar of er hier melodiedieven aan het werk zijn?Dat mag je zelf bepalen.

Voortdurend worden er zo goed als nieuwe liedjes gemaakt en gelanceerd. En vaak komt een componist zonder het zelf door te hebben met iets dat al bestaat. Op deze manier kan een deuntje meerdere levens hebben. En misschien zoals Keith Richards het zegt: ‘is die melodie er altijd al geweest.’ Dat is waarom je ongelooflijk hoog geschoold moet zijn om iets te begrijpen van muziekpatenten en het functioneren  van auteursrechtenbureau Buma