WIJK AAN ZEE-  Richard de Leth  integraal arts, spreker en schrijver van bestsellers over gezondheid zal in 2014 via de social media een serie korte video’s lanceren. Hiervoor maakte studio JP een herkenningstune /  leader muziek. De kern van de Leth’s positieve boodschap is dat  de meeste ziekten die te boek staan als chronisch (blijvend) zijn te voorkomen dan wel te verbeteren of te genezen. Zonder ingewikkelde, kostbare technologische behandelingen, zonder verslavende vaak niet werkende medicijnen  zonder ziek(er) makende chemische kuren  maar met specifieke  aanpassingen van voedingsgewoonten, bewegingspatroon, rust en lifestyle.

 Leadermuziek voor commercial, bedrijfsfilm of website: JP van der Meij contact


Aankondiging OERsterk tour met leadermuziek door studio JP

Richards boeken en lezingen bevatten een schat aan bruikbare gezondheidstips. Epigenetica is een nieuwe tak van de wetenschap die leert dat de werking van onze genen rechtstreeks reageert op wat we eten, voelen, denken en meemaken. Richard de Leth informeert en daagt je uit om niet te wachten tot  klachten zich aandienen maar verantwoording voor je gezondheid in eigen hand te nemen. Is je lijf je lief werk dan preventief.

Waarom integrale / alternatieve / complementaire geneeskunde? (Red.)

De reguliere/conventionele zorg is zonder twijfel de beste zorg bij acute situaties. De reguliere zorg biedt ook uitstekende mogelijkheden  voor wie er  tevreden mee is om chronisch ziek te blijven, langdurig medicijnen en hun bijwerkingen te slikken en/of medische (be)handelingen te ondergaan.

Het imago van de reguliere zorg is dat deze wetenschappelijk bewezen zou zijn en de complementaire  zorg niet. Zelfs onze minister van volksgezondheid heeft die veronderstelling. Maar zowel alternatief als regulier werkt met onbewezen en bewezen behandelingen. Dit zegt ons overigens weinig over de effectiviteit. De waarde van Evidence Based wordt zwaar overschat en het is interressant om te zien dat  naar schatting slechts  1 op de 120 patiënten  in het ziekenhuis  worden behandeld volgens de normen van Evidence Based Medicine.
Een voorbeeld zijn de S.S.R.I. anti-depressiva pillen zoals Prozac. De apotheek en de psychiater mogen de inhoudstof fluoxetine ‘werkzame stof‘ noemen op basis van een vermoeden. Het exacte werkingsmechanisme van deze pillen is namelijk onbekend en wetenschappelijk niet aangetoond .

Dat we langzamerhand voorzichtig worden met medicijnen en kijken of er iets beters is heeft  een reden. Medicijnen doen vaak meer kwaad dan goed. Ze werken niet , worden ten onrechte voorgeschreven
zijn zeer snel verslavend of zijn aantoonbaar niet meer dan een  farmaceutische fopspeen bovendien zijn er meestal betere en veiliger alternatieven.

Epigenetica is een nieuwe tak van de wetenschap. Deze leert dat gezondheid en geluk grotendeels worden gevormd door alles wat we denken en alles waar we geestelijk en lichamelijk mee in contact komen. Dit betekent dat je veel invloed hebt op het in stand houden of terugwinnen van je eigen gezondheid. Voor mensen met een actieve houding biedt de complementaire geneeskunde geavanceerde mogelijkheden

Ons lichaam functioneert niet op medicijnen maar op vitaminen, mineralen en spoorelementen liefde en zon  Bijna alle chronische ziektes ontstaan door nutriëntentekorten. Bijvoorbeeld: 2-voudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling constateerde dat het aantal hartziekten met 80 % zou dalen wanneer iedereen dagelijks 2000 tot 3000 miligram vitamine C zou innemen. Ook constateerde hij dat verstopte haarvaten weer open gemaakt kunnen worden door vitamine C en L-Lysine  (essentiëel eiwit) supplementen in te nemen.

Medici die zich niet ‘complementair’ bijscholen zijn onwetend over de   behandelmogelijkheden met  voeding, lifestyle en supplementen. Dat komt omdat een medicijnenstudie   kennis hierover domweg negeert. Alternatieve / complementaire zorg is dus nodig omdat de reguliere zorg  na laat om essentiële, wetenschappelijk beproefde therapieën  aan te bieden.

De reguliere zorg, de overheid, medicijnfabrikanten en de voedingsindustrie dringt met alle mogelijke middelen onjuiste achterhaalde informatie op over vetten. Het promoten van plantaardige (zwaarbewerkte) oliën, margarine, light-producten heeft de natuurlijke en gezonde balans tussen omega 3 omega 6 vetten in ons lichaam totaal verstoord. Gevolg hiervan is dat massa’s mensen  leven in een staat van laaggradige ontsteking. Dit is basis van de meeste welvaartsziekten. Diabetes, kanker, hart- en vaatziekten, reuma, auto immuun ziekten zijn feitelijk allemaal ontstekingsziekten.  Het corrigeren van de verstoorde omega-6/omega-3 vetzuren  balans alleen al verlaagt het risico op veel chronische ziekte  drastisch. Ook in de behandeling ervan is dit een noodzakelijke maatregel.     http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12442909

Met het toenemen van de reguliere zorg (er werken nu 2 keer zoveel medisch specialisten als in 1980) zouden we gezonder moeten worden. De praktijk is het tegenovergestelde: we slikken steeds meer medicijnen en geven sinds 1980 jaarlijks meer dan  vier keer zoveel geld uit aan gezondheidszorg. Terwijl we dat doen worden we  steeds dikker, dommer, minder vruchtbaar en lopen steeds jonger een chronisch ziekte op. Chemische medicijnen die te pas en te onpas worden voorgeschreven houden de klachten in stand en genezen zelden of niet. Ze zorgen voor een scala aan ziekte en zeer, de zo genoemde bijwerkingen. Deze bijwerkingen die vaak niet als zodanig worden herkend, worden vervolgens weer bestreden met nog meer farmaceutische middelen. Het slikken van dit soort middelen bevordert ook de afvoer van essentiële vitamines en mineralen uit het lichaam. Deze tekorten zijn weer basis voor nog meer klachten en problemen.

De medische universiteiten die worden gesteund door de farmacie zorgen ervoor dat artsen worden opgeleid tot chemisch-medische kwakzalvers  Zij  managen  klachten en bieden geen weg naar genezing van de meeste veel voorkomende chronische ziekten. De eed van Hippocrates die iedere medicus aflegt wordt in de reguliere sector allang niet meer altijd nageleefd“Ik zal de patiënt geen schade doen en zal mij open en toetsbaar opstellen”.
De reguliere zorg is de enige sector waarin het mogelijk is dat zowel onderzoek als behandeling de ziekte bevorderen die men beoogt behandelen. In een ideale wereld staat niet de medicus of het medische bolwerk centraal maar de patiënt.
Wie zich informeert kan te weten komen dat er vaak veel  meer mogelijk is dan men in het ziekenhuis weet.  Keuzevrijheid is essentiëel om de voor jou beste weg naar genezing te kunnen kiezen.