Je moet het maar bedenken: een cd boordevol “zoetsappige” liedjes over… de aardbei. Het album, de nieuwste vrucht van organisator Jan Schrama, werd afgelopen week  gepresenteerd in Heemskerk. Alleen al het lezen van de titels op de cd brengt de luisteraar  in de sfeer:  Beschuitje aardbei, Aardbeienliefde,  Heemskerk strawberryfields, De Tuinder, Heemskerkse Aardbei. De 12 nummers tellende cd is opgenomen over een periode van jaren. Een samenwerking van Jan Schrama met een lange rij muzikanten, tekstschrijvers, studio Popbunker in IJmuiden en   studio JP in Wijk aan Zee   De cd is te koop bij:  http://www.thespiritofwine.nl/

Historische  luisterliedjes en agrarische meezingers met als rode draad volrijpe aarbeien. Schramatische melancholie en muzikaal vormgegeven weemoed naar een tijd niet eens zo ver terug. Toen een aardbei groeide uit ongepatenteerd gentech-vrij zaad.  Een tijd waarin elk stuk fruit net als  ieder jong meisje nog onbespoten was.

Ode cd aan de Heemskerkste aardbei