WIJK AAN ZEE – Na een muzikale pauze van enkele jaren werkt zanger / gitarist Marco Nicola aan nieuwe muziek. Twee pas geschreven liedjes werden er opgenomen in onze opname muziek studio Hierop speelt Marco alle instrumenten: zang, diverse gitaren, en percussie.

marco muzikale rust pauze
Muzikale rust pauze

Marco is een virtuoos in diverse authentieke Amerikaanse stijlen van gitaarspelen zoals fingerpicking en slide gitaar. Daarbij heeft hij een warme zangstem en het vermogen om overtuigende nummers te schrijven. In 1997 werd hij ontdekt door Albert Schierbeek en Franklin Misset. De pas opgenomen nummers gaan deel uitmaken van Marco’s nieuwe cd.

marco nicola
Marco Nicola in de studio.

Tussen 1997 en 2006 bracht Marco Nicola drie cd’s uit met zijn band de Trembling Highbury’s. Ze deden een hoop optredens o.a. als voorprogramma van Cuby & the Blizzards, Julian Sas, de Bintangs en Canned Heat. Marco heeft een aantal nummers geschreven voor de Bintangs en doet ook optredens met de kapitein van deze oudste band van Nederland Frank Kraaijeveld.