WIJK AAN ZEE Buro Knipoog & Glimlach – Het nieuwe bedrijf Maatjepink biedt vanaf november de mogelijkheid voor strijdende partijen om ‘snel, veilig en effectief’ tot een akkoord, verstandhouding of wederzijdse regeling te komen. “Een verhitte discussie koelt heel snel af in het winterse water van de Noordzee”, zegt de website maatjepink.nu. “Dit werkt zoveel prettiger, beter én goedkoper dan een traject met advocaten, nachtmerries en slaappillen “.

“Zit je samen een conflict, een geschil, vechtscheiding of opinieoorlog waar je maar niet uit wilt komen? Ga met elkaar in zee!” lacht initiatiefneemster de badplaatselijk ondernemer Mossel Paling uit. “De koude brengt mensen weer direct in contact met de wereld, met zichzelf en met elkaar, kort gezegd: ego krimpt en empathie groeit”.

Onder begeleiding van een ervaren coach betreden de partijen de winterse Noordzee. Zodra het water van een graadje of 5 zeg maar tot de lippen staat stelt de coach ze dan voor om eens rustig te beginnen met overleggen. “Hoe het werkt?” zegt Mossel Paling,’heel goed en heel snel: wanneer je er samen uit bent – en niet eerder- dan mag je er uit”.