Op een dag, best wel ’n tijdje geleden, zag ik bij het Bukpop-festival op een weiland bij Heiloo een Amerikaanse band optreden, Little Steven & the Disciples of Soul. Hoewel tijdens dat concert mijn geliefde muziekcassettes uit de auto zijn gejat heb ik vooral goede herinneringen aan het festival. Die gasten klonken zó goed dat ik hun LP aanschafte en met mijn bandje De Vier Maten hun nummer Angel Eyes ging spelen.
Een paar weken terug kwam er op 192 tv het nummer voorbij dat destijds eigenlijk de hit was voor Little Steven en ik dacht: o jaa, die gaak spelen. Hier is mijn uitvoering van Forever:

Forever: componist Steven van Zandt, zang en alle instrumenten behalve bas: JP van der Meij, bas: Wout Folmer, productie: JP van der Meij in het Badgastenkerkje.

Wout

Forever heeft -zeker voor mijn doen een vrij grootse sound vanwege de gebruikte galm, de compressietechnieken en vooral vanwege de vele gestapelde instrumenten die er in zitten. Een hoop keyboards, hammond orgel, trompetten, trombones, saxofoon, gitaar, drum, tamboerijn, fluit en belletjes. Een briljant arrangement en tegelijk allemaal zo eenvoudig dat een ieder na drie jaar muziekschool het wel zou moeten kunnen spelen, echt. Het enige naar mijn idee virtuoze in het nummer is de baspartij en ik wil hier Woody Folmer nog eens bedanken voor je muzikale betrokkenheid, vriendschap en (af en aan) 45 jaar fijne samenwerking.

Hoofdband

De belangrijkste band waar je in speelt, die je altijd voorrang geeft, dat is je hoofdband. De band waarvoor je tegen je andere band zegt: sorry ik kan die datum in juni niet met juli op Pinkpop spelen want wij hebben dan een akoestische muziekavond in het Badgastenkerkje. Ook is een hoofdband natuurlijk een bandana zoals Little Steven die draagt. Ik was bijna vergeten hoe cool ik dat vond dus ja; ik droeg ook zo’n ding in die tijd. Om m’n hoofd een beetje bij elkaar te houden.

Nieuw boek over het Leven van Steven

Wat ik tijdens het opnemen van Forever niet wist en tijdens het schrijven van dit artikel pas ontdek is dat Steve van Zandt een paar jaar terug zijn band weer geformeerd heeft en over de hele wereld -ook in Carré- optredens heeft gegeven, dat hij in korte tijd twee nieuwe cd´s heeft gemaakt en dat er zojuist een boek is verschenen over zijn leven Unrequited Infatuations dat in de Nederlandse vertaling Onbeantwoorde Verliefdheden heet. Het boek wordt o.a. aangeprezen door Bob Dylan, Bruce Springsteen en Paul Mc Cartney die zelf ook een grote rol spelen in het leven van Steven en in het boek.

Veel dingen waar deze man zich mee bemoeit zijn enorm succesvol geworden, van Zandt is vooral bekend als ‘Miami Steve’, gitarist naast Bruce Springsteen in de E Street band. Hij bleek tot zijn eigen verrassing ook te kunnen acteren en is o.a. te zien in de series The Soprano’s en Lillyhamer. Hij heeft nog veel en veel meer gedaan en dat is natuurlijk allemaal te lezen in het boek.

Dank u en fijne dag verders.

JP

Het door Little Steven geïnitieerde Artiesten Tegen Apartheid

Little Steven live I Am A Patriot