Jeroen Stam

WIJK AAN ZEE – Op zondag 24 oktober om 12 uur is er een voorstelling met verhalen en muziek van De Tekstboekanier in het Badgastenkerkje. ‘Meester’ Jeroen Stam jarenlang de hoofdonderwijzer van Wijk aan Zee vertelt en zingt over het boerenleven, oude ambachten en over zeelieden. Amor Doce is de gitarist die de meester muzikaal kleurt en verrijkt.

Reserveren De Tekstboekanier 24 oktober 2021

Bezoekers van deze voorstelling gaan figuurlijk ‘de boot in‘: de Tekstboekanier neemt je mee op een reis over het water in een denkbeeldige tweemaster die vaart door boerenland, langs havenkant en over de zoute zee. Het schip is rijk beladen met verhalen uit vervlogen tijden en verhalen van nu. Ierse ballades, drank- en strijdliederen worden afgewisseld met liederen uit de Nederlandse traditie, eigen nummers en werk van bijvoorbeeld Boudewijn de Groot en Cornelis Vreeswijk.

Na het optreden is het mogelijk om voordelig zonder verzendkosten boek(en) van Jeroen Stam te kopen.

Inloop vanaf 11:30, er wordt geen entree geheven, een vrije bijdrage na afloop is gul.