Samenwerkings project van Studio JP (muziektrack) de Engelse muziekkomiek Stevie Riks (vocals)  en Yolanda Hulscher (vocals) en Vossen Springer Multimedia (videoclip)

De nummers Get Back van de Beatles en Venus van Shocking Blue passen op allerlei manieren aan elkaar, in elkaar en klinken ook dwars door elkaar heen. Het is alleen een kwestie van de juiste fragmenten op de juiste plek. Om goed te kunnen horen dat het echt om twee verschillende nummers gaat is Get Back gemixt naar de linker speaker en Venus naar de rechter.

Het nummer Venus is een knappe combinatie van The Banjo Song van the Big Three, She got it van Little Richard en Get Back van de Beatles en Pinball Wizzard van The Who.  ( alle video’s te zien hieronder)

Bij het maken van  “Get Back Venus”  heb ik gebruik gemaakt van de volgende instrumenten en plugins:

Venus: Musiclab Real Guitar,  imitatie Epiphone,  Superior Drummer, Hofner vioolbas,  Native Instruments piano . Get Back: Abbey Road drums van Native Instruments,  East West Fab Four bas, imitatie Epiphone.

Get Back Venus door studio JP, Stevie Riks Yolanda Hulsher en Marcel Vossen.

 


Pinball Wizzard van The Who.
 Vergelijk het intro van dit nummer eens  met het intro van Venus…

 

The Banjo Song The Big Three 

“She got it yeah baby she got it” Little Richard

 

 


Beatles Get Back veel overeenkomsten met Venus van Shocking Blue:
bandsamenstelling en sound van gitaar / bas / drums / elektrische piano met name
de sound en speelstijl van de sologitaar.