13 december 2023 - 20:00
Wijk aan Zee

Reserveren kan onderaan deze pagina

WIJK AAN ZEE – Op woensdag 13 december 2023 om 20:00 is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. Luisteren naar de klanken van schalen en gongs is een van de meest relaxerende ervaringen die je kunt hebben. Om deel te kunnen nemen heb je geen speciaal diploma of ervaring nodig.
In de trilling van instrumenten als tempelbel,  klankschalen, gongs  kan er gemakkelijk ontspannen stilte opkomen. Zo kun je een groeikans geven aan wezenlijke dingen die niet te koop zijn en die je ook niet kunt vinden met inspannen of met wilskracht. Dingen zoals: dankbaarheid, authenticiteit, gezonde slaap, vredigheid, vertrouwen. Mediteren is goed worden in dingen die je niet kunt vinden met ‘doen’.
Klankschalenconcert, Badgastenkerkje,
Julianaweg 75, Wijk aan Zee, woensdag 13 december 2023,
Ervaring is niet nodig om deel te kunnen nemen
Entree: vrije donatie na de meditatie
Deur open, biologische thee met lekkers: 19:30
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent

“Meditatie is even stoppen met bemoeien, even stoppen met doen, even stoppen met streven en dan kijken wat er is. Onze maatschappij is heel goed geworden in dingen doen.  Uiterst deskundig. Tegelijkertijd zijn we onkundig geworden in dingen die je niet kunt doen. Zodra je ziet dat je in meditatie niets kunt doen dan alleen maar wachten, dan gebeurt ‘het’. Je kan het niet stimuleren of haasten.

Wanneer je het proces probeert te versnellen dan zorgt juist die poging ervoor dat het niet gebeurt. Het wonder gebeurt de hele tijd maar je krijgt het niet te zien als je probeert om het te pakken te krijgen. En je ziet er nog minder van wanneer je het vlug probeert. Het kan alleen maar opkomen op het moment dat je je er niet mee bemoeit.”
Zink naar je zijn. Adem, Wees aanwezig voor jezelf. Kom thuis.
Laat alle zoeken los. Laat alle doen los.
Rust.
 
 
Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.