19 mei 2024 - 12:00
Wijk aan Zee

Reserveren kan hieronder


WIJK AAN ZEE – Op zondag 19 mei om 12:00 is er in het Badgastenkerkje een Gongbad, ook wel genoemd ‘Big Bang Experience’ (= Oerknal-ervaring). Baden in coherente- , zuivere klanken blijkt het menselijke zenuwstelsel te kunnen stemmen, net zo iets als een pianostemmer doet met een piano. Gongs geven geluiden die onvergelijkbaar zijn met iets anders en die de meeste mensen nooit eerder gehoord hebben. Het kan je het gevoel geven dat je in een tijdloze staat bent. De ervaring kan koesterend zijn, reinigend en helend. Je hebt geen speciale talenten nodig om deel te nemen, of eigenlijk: het speciale dat je nodig hebt, heb je al. 
Gongconcert ‘Big Bang Experience’ zondag 19 mei 12:00 -13:30
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Entree: vrij
Matten, dekentjes, kussens aanwezig
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel
Deur open: 11:30 biologische theetjes en versnapering
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!

Een gongbad heeft een verbazingwekkend gunstige kosten-batenverhoudingEen Gongbad heeft zoals veel ‘alternatieve therapieën’ een verbazingwekkend gunstige kosten-batenverhouding; snel en goedkoop kan het de ervaring van ‘geluk’ binnen bereik brengen. Toch wordt nog deze therapieën nog steeds tekort gedaan in de op geld gebaseerde media, juist om die reden dat er weinig geld mee te verdienen valt.
William Softky en Criscilla Benson

De Amerikaanse biofysicus William Softky: “Ik ben gefascineerd door klankbaden. Niet alleen vanwege de zachte, subtiele sensaties die pure tonen geven kunnen aan ieder ademend wezen. Als neuro-wetenschapper en bio-fysicus ben ik mijn hele carrière bezig om te proberen de mathematische wetenschap te begrijpen van hoe fluïde (waterrijke) hersenen interacteren met vibrerende voorwerpen.

Uit de onderzoeken blijkt dat coherente geluidspatronen het zenuwstelsel kunnen helpen om zichzelf te ‘stemmen’, op dezelfde manier waarop een stemvork een pianostemmer kan helpen om een piano zuiver te stemmen.


David Baguley, professor ‘hearing sciences’ aan de Universiteit van Nottingham: “We weten dat geluid een enorme invloed heeft op de structuur van het brein.” Het hele menselijk lichaam is van top tot teen een verzameling vibraties, het lichaam is zo ongeveer gemaakt van geluid. Als je geluid begrijpt dan begrijp je een menBoekingen niet langer mogelijk op deze datum.