28 april 2024 - 12:00
Wijk aan Zee

Reserveren kan onderaan deze pagina


WIJK AAN ZEE – Op zondag 28 april om 12:00 is er een Gongbad in het Badgastenkerkje. In stilte luisteren naar de zingende gongen  is een eenvoudige mogelijkheid om – zonder dat je ook maar iets van meditatie hoeft te weten – te mediteren. 60 minuten lang baden in de klanken van diverse soorten gongs. Op adem komen, proeven, dromen, stromen, thuiskomen. Een moment om het licht dat we zijn te aanvaarden en te vieren. Het risico nemen om je hart te openen. “Een weldaad.”
Gongbad zondag 28 april 2024, 12:00
Badgastenkerkje, Julianaweg 75 , Wijk aan Zee,
Entree: voor niets
Matten, kussens, dekentjes aanwezig,
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel,
Tip: draag makkelijk zittende kleding
Duurt ongeveer tot 13:30
Deur open 11:30, biologische thee en versnapering,
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!
Ervaring is niet nodig om te kunnen genieten van een Gongbad. In feite: vergeet voor een uurtje even al je ervaring en wees je bewust van wat er dan is, want je bent niet alleen wie je bent, je bent ook wat je bent. Een gongbad kan koesterend zijn, reinigend en helend.
Mediteren is ontspannen, je beleving laten zijn zoals die is, wat het ook is, zonder er aan te gaan sleutelen. Je best doen om positief te denken of jezelf stimuleren om te ontspannen heeft niets met mediteren te maken. Bij een klankschaalconcert hoef je geen moeite te doen. Mediteren is stoppen met dingen doen, mediteren is niet – doen. Dat mág, een vol uur lang mag dat gewoon. Zeg maar dat je dit hier gelezen hebt.