26 mei 2024 - 12:00
Wijk aan Zee

Reserveren kan onderaan deze pagina


WIJK AAN ZEE – Op zondag 26 mei om 12:00 is er in het Badgastenkerkje een toegankelijk concert waarbij je de harmonie kunt ervaren van een instrument met een disharmonisch klankspectrum, elk geluid dat een gong in zich heeft mag klinken zoals het is en dat is: de magie van de gong.
Gongs klinken totaal anders dan al het andere wat je ooit gehoord hebt. In stilte luisteren naar gongklanken kan je binnen enkele minuten in een andere staat van bewustzijn brengen.
Anders dan bijvoorbeeld snaar- en blaasinstrumenten geven gongs een disharmonisch klankspectrum: de boventonen op de grondtoon zijn niet harmonisch geordend. De gong is een rondheid waar disharmonieuze klanken – dat zijn geluiden die niet met elkaar in (overeen) stemming zijn – tot expressie komen, vrij op elkaar inwerken, klinken in de gehele context. De gong is een plek zonder beschaving, zonder voorkeur voor een gedeelte maar met een voorkeur voor alles, zonder censuur, waar alle geluiden klinken zoals ze zijn. De gong wordt dan ook ‘de klank van alles’, of ‘de klank van het geheel’ genoemd.
De magie van de gong, zondag 26 mei 12:00
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee,
Entree: vrij om zelf te bepalen,
Matten, kussens, dekentjes aanwezig,
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel,
Duurt ongeveer tot 13:30
Deur open 11:30, biologische thee en versnapering,
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.