WIJK AAN ZEE – Op zondag 14 januari om 12:00 is er in het Badgastenkerkje Yoga Vinyasa met Mariëtte Welp. Mariëtte is sinds januari 2023 gecertificeerd Vinyasa yoga docent. Vinyasa yoga is een actieve en dynamische les waarbij houdingen elkaar vloeiend opvolgen. Deze yogasessie is geschikt voor beginners en het biedt ook uitdaging voor mensen met meer ervaring. Na de yoga laat JP als toetje de klankschalen klinken in de eindontspanning.

RESERVEREN Yoga Vinyasa & Toetje Klankschalen met Mariëtte en JP zondag 14 januari 12:00

gelui

Yoga Vinyasa & Toetje Klankschalen
Met Mariëtte en JP
Zondag 14 januari, Badgastenkerkje
Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Entree: vrije donatie na de meditatie
12:00-13:30
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!
Deur open: 11:30. biologische thee met versnapering

Mariëtte: “Ik geef opties; je bepaalt zelf wat je mee doet en je houdt je eigen grenzen in de gaten.  Je hoeft dus niet lenig te zijn, je doet alleen wat goed voelt voor jouw lichaam. Het gaat erom wat je voelt in een houding en niet hoe het eruit ziet. 

Je zult merken dat het steeds makkelijker gaat als je het vaker doet, je wordt soepeler en sterker. Je kunt meer dan je denkt!”

Ervaar hoe het is om met aandacht in een flow te bewegen binnen jouw mogelijkheden en spanning los te laten. De flow zorgt ervoor dat je volledig aanwezig bent in het moment en dat brengt je dichter bij en in contact met jezelf. 

Mariëtte Welp

Ik heb vroeger toen ik jong was geturnd en later andere actieve sporten gedaan. Nadat ik gestopt was met turnen werd ik wat stijver. Ik wilde sterk en soepel blijven dus begon ik elke ochtend wat oefeningen te doen. Dit hoort nu al heel lang bij mijn ochtendroutine. Het zijn oefeningen die ik overnam van de warming up of cool down van de sporten die ik deed. Later bleken hier ook wat yoga houdingen tussen te zitten.

Ik was wel altijd nieuwsgierig naar yoga, maar ik wilde alleen sporten doen waarbij ik ging zweten. Ik dacht: “Yoga doe ik wel als ik oud ben, dat kan altijd nog”. Toen ik 15 jaar geleden zwanger was maakte ik voor het eerst kennis met zwangerschapsyoga. Toen koos ik een wat rustigere sport. En een collega gaf yogales op kantoor, daar heb ik kennis gemaakt met Hatha en Yin yoga.

Een vriendin geeft in de lente/zomer yogales op het strand. Daar doe ik ook regelmatig aan mee, het is echt een momentje voor jezelf. Ik merkte dat ik de houdingen goed kan meedoen en ik dacht: “Dit is misschien ook wel iets voor mij om af en toe met een groepje buiten of binnen les te geven”.

Ook de filosofie achter yoga vond ik wel interessant, vandaar dat ik besloot een yoga opleiding te doen. Ik geef nu regelmatig les op kantoor aan collega’s, eerst om te oefenen voor m’n examen en nu nog steeds. Er komen steeds meer collega’s bij die mee willen doen. En ik heb gemerkt dat je in een actieve Vinyasa yoga les ook best kunt zweten 😀!