WIJKAAN ZEE – Op zondag 11 juli om 12:00 geeft de Friese zanger/ gitarist/schrijver en hardloper Sido Martens een akoestisch optreden in het Badgastenkerkje. De inmiddels 71-jarige muziekveteraan die grote hits scoorde met de groep Fungus, die twee maal op Pinkpop speelde en later een jarenlange depressie en muzikale dip te boven kwam door te gaan hardlopen is sinds hij een paar jaar terug toch maar eens met de muziek wilde gaan stoppen frisser en productiever dan ooit.

11 juli 12:00, Badgastenkerkje Julianaweg 75 Wijk aan Zee
Er wordt geen entree geheven
Met een vrije bijdrage na het concert help je mee met beperken van de kosten.
Inloop vanaf 11:30.

Reserveren Sido Martens 11 juli

Badgastenkerkje, de attractie van eenvoud

Nieuwe cd ‘Koester’

Bezoekers van de voorstelling kunnen verwachten: melodieus gezongen liedjes, oorspronkelijk muzikaal gitaarspel afgewisseld met persoonlijke verhalen vol humor, levenservaring en verwondering. In zijn muziek kun je de ruimte horen en voelen van het Friese landschap. Sido Martens zal naar de meeste waarschijnlijkheid ook een aantal liedjes spelen van zijn pas verschenen cd Koester

Als langharige tiener viel Sido Martens op als gitarist in de folkgroepen Hello en Farmers Union. Hij maakte solo-albums en was ook als gastmuzikant actief. Na eerst enkele jaren medewerker te zijn geweest van de tijdschriften Road Running News van de RRA (Road Running Assocatie) waarvan hij bestuurslid was, en Runners – maandblad voor de loopsport, is hij sinds 1995 redacteur van de voortzetting daarvan, het hardloopmagazine Runner’s World.

Recensie Folkforum: Hoewel Koester tot stand is gekomen in een onzekere tijd zonder mogelijkheid tot optreden is het geen zwaarmoedig album, soms is het zelfs licht kwajongensachtig van toon. Maar steeds is er toch een serieuze onderstroom van weemoed of nostalgie. Op het eind is er wat verwarring bij de coronabonus: Donker en Licht staan in omgekeerde volgorde op de schijf, of de titels staan verkeerd bij de teksten, maar hoe het ook zit, de liedjes zijn nauw aan elkaar verwant en eindigen allebei met een hart onder de riem, ik citeer uit Donker:

Hoor die mereI in de morgen
Als de zon weer schijnen gaat
Weet dat de duisternis zal wijken
Als het licht de nacht verslaat

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is de-weemoeder-1-1.jpg
Het nieuwe boek van Sido Martens
De Weemoeder

Boek ‘de Weemoeder’ kopen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is sido.jpg
Sido Martens, rechterfoto: R. Boxem