25 februari 2024 - 12:00
Wijk aan Zee

Reserveren kan onderaan deze pagina

WIJK AAN ZEE – Een ander kan jouw vraag ‘wie ben ik’ niet beantwoorden. Op zondag 25 februari om 12:00 is er een Klankschalenmeditatie ‘Het licht in jezelf’ in het Badgastenkerkje. Luisteren naar de klanken van schalen en gongs is een van de meest relaxerende ervaringen die je kunt hebben. Om deel te kunnen nemen heb je geen speciaal diploma of ervaring nodig.

Je eigen licht

Inspiratie voor deze meditatie: ‘Wees je eigen licht’, zegt de wereldberoemde Indiase leraar Krishnamurti. Hij is zeker niet de enige die wijst op de noodzaak ‘naar binnen’ te gaan en onszelf werkelijk te leren kennen. Onze innerlijke wereld creëert de uiterlijke wereld.
Pas dan zijn we in staat de conflicten in de wereld die voortkomen uit de conflicten in onszelf, echt te begrijpen. We are the world en het is onze individuele chaos die de wanorde in de samenleving creëert. De kwaliteit van het individu is de kwaliteit van de samenleving.’

Wanneer je iets doet en je geniet er van dan ben je bezig om je te verbinden met je kern, je essentie, je centrum. Je centrum is de bron waar vreugde en genieten vandaan komen. De enige bron. Genieten kán alleen maar voortkomen uit je centrum. Vreugde hebben in wat we doen is sowieso een heel belangrijk signaal dat aangeeft of we op de juiste weg zijn.

Als er vrijheid is is er energie, als er vrijheid is kan er niets verkeerd gaan

Vrij zijn van alles wat de ene mens de ander heeft opgelegd; geloof, dogma’s, rituelen, mijn land, jouw land, mijn mening, jouw mening- betekent vrij zijn van geweld. We klampen ons liever vast aan het bekende dan het onbekende onder ogen te zien. Het bekende is ons huis, onze meubels, onze familie, ons karakter, ons werk, onze kennis, onze reputatie, onze eenzaamheid, Als er vrijheid is is er energie. Als er vrijheid is kan er niets verkeerd gaan.
J, KRISHNAMURTI
Klankschalenmeditatie ‘Het licht in jezelf’ zondag 25 februari 12:00 -13:30 Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Entree: vrije donatie na de meditatie
Matten, dekentjes, kussens aanwezig
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel
Deur open: 11:30 biologische theesoorten en versnapering
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.