5 maart 2023 - 12:00
Wijk aan Zee

Reserveren kan hieronder
WIJK AAN ZEE – Op  zondag 5 maart op 12:00 is er in het Badgastenkerkje een klankschalenconcert. Nestel je in een klassieke rieten strandkorf of  op een van de comfortabele matten en luister naar de klank van de honderden jaren oude schalen en gongs.

In stilte luisteren naar klankschalen is een eenvoudige manier om te mediteren. Mediteren is: worden wat je bent, niet worden wat je probeert te zijn, of wat je behoort te zijn. Meditatie is beleven ‘wat is.’ Een klankschalenconcert zou je een excursie in je eigen natuur kunnen noemen.

De ene cultuur ziet natuur als iets buiten jezelf dat je los ervan bestudeert. Als kennis die je krijgt van iemand anders door middel van educatie. Een andere cultuur ziet natuur als iets dat je ervaart van binnen uit. Iets dat je beleeft in de stilte. Een klankschalenconcert is een gelegenheid om stil te worden. Stilte kun je niet vinden door je best te doen of er naar te streven. Rust is niet iets dat je kunt afdwingen of opleggen, dan is het  verdoving. Rust ontstaat als een bijproduct. Helemaal van zelf.

Klankschalenconcert Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee zondag 5 maart
Entree: vrije donatie
Matten, kussens, dekentjes aanwezig
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel
Deur open, biologische thee met versnapering: 11:30
Zorg dat je  11:45 binnen bent!