Je mag (hoeft niet) zondag een plant(je) meenemen naar dit concert en samen genieten van de klanken van schalen, belletjes, gongs. De ervaring kan koesterend, reinigend en helend zijn. In India hebben wetenschappers ontdekt dat planten verschil kunnen ‘horen’ tussen machinaal lawaai en muziek en dat muziek de groei van planten kan bevorderen.  ‘Moge alles in ons wat gereduceerd is tot lawaai weer muziek worden,‘ het transformeren van herrie naar muziek is een wonder dat mogelijk is in het hart en is eigenlijk de essentie van iedere meditatie. 

RESERVEREN Klankschalenconcert Mediteren met Planten zondag 21 juli 12:00

Geluid en groei

Onderzoekers aan het Institute of Integrated Study and Research in Biotechnology and Allied Sciences in India hebben ontdekt dat muziek de groei van planten kan bevorderen en ook dat planten daadwerkelijk onderscheid kunnen maken tussen verschillende soorten geluid, zoals natuurgeluiden en industrielawaai en verkeer.

Klankschalenconcert zondag 21 juli 12:00,
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee,
Met Ellen en JP
Entree: vrij = doen wat goed voelt,
Matten, kussens, dekentjes aanwezig,
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel,

Je mag (hoeft niet) een plantje meenemen in de zaal
Duurt ongeveer tot 13:30,
Deur open 11:30, biologische thee en versnapering,

Het geluid van planten hoorbaar gemaakt via midi interface

Met het U1-apparaat kunnen planten geluiden produceren en muziek maken. Dit gebeurt door de elektrische weerstand van plantaardige weefsels te meten en deze om te zetten in een MIDI-signaal (Musical Instruments Digital Interface). Het MIDI-signaal bestuurt vervolgens een synthesizer die het daadwerkelijke geluid produceert.

Disclaimer