Op zondag 1 september komt Rob Salomonson naar Wijk aan Zee, waar hij in en om het Badgastenkerkje een workshop geeft met de opvallende titel: Natuurlijk Bewegen en Leven met Losse Enkel. In deze workshop kun je ervaren wat barefoot- en natuurlijk bewegen te bieden heeft.

“De voet is de slaaf van de schoen. De voet is niet meer vrij om te bewegen maar moet de schoen volgen. De voet vráágt juist om die beweging. Dus weg met die schoen. Loop, ren, speel, dans en oefen op blote voeten of op minimalistische schoenen. Krijg weer contact met je voeten en je voeten weer met jou.”

RESERVEREN Workshop Natuurlijk Bewegen met Rob Salomonson zondag 1 september 12:00

Workshop Natuurlijk Bewegen met Losse Enkel, met Rob Salomonson
Zondag 1 september 2024, 12:00 tot +/- 14:30
In en om het Badgastenkerkje Julianaweg 75 Wijk aan Zee

Entree: vrij= doen wat goed voelt
Ben ik hier geschikt voor? De ervaring is, dat je aan alle activiteiten mee kan doen als je in staat bent om zelfstandig op een rustige manier 15 minuten te wandelen
Deur open, biologische thee en versnapering 11:30

Rob Salomonson: “Ik vind het juist heel knap als mensen op schoenen kunnen lopen. Als je namelijk op blote voeten loopt, staan alle botten in de juiste houding en dan heb je 60% minder kans op blessures.’’

De workshop doe je: op blote voeten, of op je eigen minimalistische schoenen óf je kunt bij ons minimalistische schoenen lenen

We gaan ervan uit dat je de workshop volgt op minimalistische schoenen. Op je blote voeten mag natuurlijk ook. Als je geen minimalistische schoenen hebt en de workshop niet op blote voeten wilt volgen, kan je van ons minimalistische schoenen lenen tijdens de workshop. In dat geval verzoeken we je ongeveer 30 minuten voor de aanvang van de workshop aanwezig te zijn om voldoende tijd te hebben om de schoenen te passen.

Als je schoenen wilt lenen dan schoenmaat graag even doorgeven op reserveringsformulier

Zou je in dat geval je schoenmaat door willen geven aan het reserveringsformulier hierboven op deze pagina. zodat we voor leenschoenen kunnen zorgen met de juiste maat. Het dragen van sportkleding is niet nodig. Wel is het raadzaam om makkelijk zittende kleding te dragen rekening houdt met de verwachte weersomstandigheden. Voor eventuele opgelopen lichamelijke klachten of andere schade die ontstaan tijdens of na de workshop nemen wij geen verantwoordelijkheid en verzoeken je derhalve niet mee te doen als je het hier niet mee eens bent.

Even voorstellen: Rob Salomonson

Mag ik me even voorstellen als ervaringsdeskundige van natuurlijk leven en bewegen.  Ik ben Rob Salomonson en geboren in 1947. Als ik aan welzijn denk dan bestaat dat voor mij onder andere uit: rust, regelmaat, reinheid, liefde, balans. Met reguliere schoenen gebruik je altijd ongewenste spierspanning om enigszins in balans te staan en te bewegen. Deze onbalans is de basis voor vermoeidheid of nog erger …….. blessures.

Ik ben bij de atletiekvereniging AV Spirit Lelystad als hardlooptrainer verbonden en vanaf 2010 als barefoot hardlooptrainer. Tot en met 2010 wist ik niet beter dat het leven van een hardloper bestond uit kleine en grote blessures. En daardoor altijd wel een paar weken per jaar uit de running. De oplossing voor al die blessures was vaak rust en/of de fysiotherapeut. Daarna weer verder gaan zonder iets te veranderen aan de oorzaak. Ik ben op advies overgestapt op blootsvoets lopen.

Stapje voor stapje heb ik ontdekt wat er aan de hand is (met voeten)

Rob Solomonson

In de workshop laten we je kennismaken met zes verschillende facetten van natuurlijk bewegen, namelijk:

–    ontspanning
–    ademhaling door de neus,
–    zitten,
–    staan,
–    wandelen,
–    rennen. (optioneel)

In deze workshop gaan we je inzichtelijk maken dat met barefoot bewegen en leven je:

– zachter met je lijf omgaat
–   weinig kracht nodig hebt om te lopen en te rennen
–   geen sterke voetspieren hoeft te hebben
–   minder kans hebt om verschillende lopers-blessures op te lopen
–   een grote kans hebt dat veel nog aanwezige lopers-blessures nog van uit je reguliere schoenen tijdperk kunt oplossen

RESERVEREN Workshop Natuurlijk Bewegen met Rob Salomonson zondag 1 september 12:00

De mythe van de stevige schoen

De mythe van de stevige schoen is hardnekkig. Van jongs af aan horen we dat onze voeten ondersteuning nodig hebben. Want anders lopen we niet goed.
Niets is minder waar. Het dragen van stevige schoenen maakt onze voetspieren lui. Ook vergeten we welke bewegingen onze voeten maken tijdens het lopen. En dat heeft nadelige gevolgen voor onze stabiliteit en vergroot de kans op vallen. Bovendien zorgen stevige schoenen voor allerlei voetklachten. Ze drukken onze tenen tegen elkaar. Niet voor niets heeft één op de vier Nederlanders een scheve grote teen. En dan hebben we het nog niet gehad over hamertenen, doorgezakte voorvoeten en hielspoor. – Bron: Bevrijd je Voetendag van Voetentraining

Wil je meer blote voeten? In aansluiting op de workshop Natuurlijk wandel- en ren trainingen georganiseerd Bij de Trek outdoor, Haarlemmerplein 25, Amsterdam op de meeste donderdagen van 18:15 tot ongeveer 19:15 uur. Deze trainingen worden gegeven door Rob Salomonson.