WIJK AAN ZEE – Op maandag 1 juli is er in het Badgastenkerkje een klankschalenconcert. Deelnemen aan een klankschalensessie is een van de meest relaxerende ervaringen die je kunt beleven. Tijdens het concert je eigen klankreis maken met de klank van zingende schalen, gongs, belletjes, rainstick. Je mag je bagage en rugzakje vanmiddag in de garderobe neerzetten want je hebt geen ervaring, kennis of bewijs nodig om deel te nemen. Je bent welkom.

RESERVEREN Klankschalenconcert maandag 1 juli 14:00

Klankschalenconcert maandag 1 juli 14:00,
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee,
Entree: vrij = doen wat goed voelt
Matten, kussens, dekentjes aanwezig,
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel,
Duurt tot 15:30
Deur open 13:30, biologische thee en versnapering,
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!

Er hoeft niets

Klankschalen geven geluiden die de meeste mensen nog nooit gehoord hebben. In deze klankschalenmeditatie kun je een moment beleven waarin alle doelen even weg mogen vallen. Er hoeft niets nagestreefd of bereikt te worden. Je betreedt een lege, vrije ruimte waarin je volkomen doelloos jezelf mag zijn. Het kan je een gevoel van tijdloosheid geven, van ruimte ‘een verademing’.

“Er is grote kunstzinnigheid voor nodig om te spelen in het leven, om te spelen met je eigen leven. Meditatie is de kunst om muziek te creëren vanuit je hart. Het is de methode om je bewustzijn te verplaatsen van het hoofd naar het hart. Het hoofd is lawaaiig, het is een hoop herrie.. Meditatie is gewoon de methode om herrie te transformeren tot harmonie”.

R

Wat er tijdens het luisteren naar klankschalen heel makkelijk op kan komen is een meditatieve ruime vrije aandacht of zoals Freud het noemde : een algemene aandachtigheid, die zich niet vernauwt tot een bepaald onderwerp van aandacht. Op deze manier kun je de stilte toestaan om tot je te komen. In de zen traditie noemt men het boeddha natuur of zuivere geest. In een neutrale benaming zou je kunnen zeggen: vertrouwen of licht.

Namasté (ik groet het licht in u)