WIJK AAN ZEE – Op maandag 12 augustus om 14:00 is er in het Badgastenkerkje een klankschalenconcert. In stilte luisteren naar de zingende schalen is een eenvoudige mogelijkheid om – zonder dat je ook maar iets van meditatie hoeft te weten – te mediteren. Een moment om het licht dat we zijn te aanvaarden en te vieren. Het risico nemen om je hart te openen.

RESERVEREN Klankschalenconcert ~ maandag 12 augustus 14:00

Klankschalenconcert maandag 12 augustus 14:00
Badgastenkerkje, Julianaweg 75 , Wijk aan Zee,
Entree: vrij = doen wat goed voelt
Matten, kussens, dekentjes aanwezig,
Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel,
Duurt ongeveer tot 15:30
Deur open 13:30, biologische thee en versnapering,
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!

Mediteren is ontspannen, ontspannen en nog dieper ontspannen, je beleving laten zijn zoals die is, wat het ook is, zonder er aan te gaan sleutelen. Je best doen om positief te denken of jezelf stimuleren om te ontspannen heeft niets met mediteren te maken. Bij een klankschaalconcert hoef je geen moeite te doen. Mediteren is stoppen met dingen doen, mediteren is niet – doen. Dat mág – een vol uur lang mag dat gewoon… zeg maar dat je het hier gelezen hebt.

Het hoofd is altijd bang. bang voor één ding; het hart. We ‘sluiten’ ons hart omdat we ten onrechte geloven dat het hart het probleem is. Dat is het niet. Onze dromen zijn het probleem. Onze ideeën waar we aan vastklampen, over hoe dingen zouden moeten zijn. Dat is het probleem.

R

Meditatie

Terwijl je inademt, denk dan dat je alle ellende van alle mensen op de wereld inademt. Alle duisternis, alle negativiteit, alle narigheid waar dan ook, je ademt het in. Absorbeer het allemaal in je hart.
Dit is de methode van mededogen, van compassie: drink al het lijden op en giet alle zegening en weldaad eruit.

Je zult verrast zijn als je het doet. Op het moment dat je al het lijden van de wereld in je opneemt, is het geen lijden meer. Het hart transformeert de energie onmiddellijk. Het hart is een transformerende kracht: je drinkt ellende en het wordt omgezet in gelukzaligheid. Giet het vervolgens uit.

Als je eenmaal hebt geleerd dat je hart deze magie, dit wonder, kan doen, zul je het graag steeds opnieuw willen doen. Probeer het gewoon. Het is een van de meest praktische methodes: eenvoudig en het levert onmiddellijk resultaat op. Doe het vandaag nog en let maar op.

Zink naar je zijn
Adem
Wees aanwezig voor jezelf
Kom thuis
Laat alle zoeken los.
Rust

Aanverwante artikelen op deze website