WIJK AAN ZEE – Op zondag 18 augustus is er een Adem~Breathworksessie in het Badgastenkerkje.
Tijdens deze sessie maak je kennis met de verbonden ademhaling, een vorm van ademen die ervoor zorgt dat we allerlei staten van ‘bewust’ zijn kunnen ervaren. De ademsessie wordt begeleid door Jorinde Metzlar en Maxime Maanders die beiden veel ervaring hebben met ademsessies en werkzaam zijn in de GGZ als verpleegkundige en psycholoog. Aansluitend de sessie geven JP van der Meij en Jorinde een Klankbad met warme klanken van handpan, gongs, klankschalen en belletjes.

Adem / Breathworksessie ~ een avontuur in – en door jezelf met Maxime, Jorinde en JP zondag 18 augustus 10:00 – 12:00

Ben je nieuwsgierig naar wat ademwerk voor jou kan betekenen? Laat je verrassen!

Ademen is van- en voor iedereen

Wereldwijd wordt de adem al sinds de oudheid beschouwd als een bron van levensenergie. Verschillende culturen noemen deze kracht bij verschillende namen, zoals “KA” in het oude Egypte, “Qi” of “CHI” in de Chinese geneeskunde, “Ki” in Japan, en “pneuma” in het oude Griekenland.

De adem wordt gezien als de essentie van het leven, van de eerste ademhaling bij de geboorte tot de laatste adem bij overlijden. Het belang van bewuste ademhaling strekt zich uit van meditatie en vechtkunstvaardigheden tot een zelfontwikkelingstool en alles daartussen.

Het verschil zit hem in hoe we ademen. Tijdens deze sessie willen wij jullie kennis laten maken met de verbonden ademhaling. Een ademhalingstechniek zoals de naam al doet verklappen; zonder onderbreking/pauze tussen de in- en uitademing. Deze vorm van ademen zorgt ervoor dat we allerlei staten van ‘bewust’ zijn kunnen ervaren.

Vormloze vorm

Dit is ook het bijzondere van ademwerk, het is nooit hetzelfde. Om deze reden wordt ademwerk ook wel een vormloze vorm genoemd, waarin alles kan ontstaan. Fysieke sensaties en/of verlichting, innerlijke rust, beelden, hevige emoties of helemaal niets, één ding is zeker; je krijgt altijd wat je op dat moment nodig hebt en aan kan.

Wil je meer weten over de wetenschap van ademen, klik dan op deze link (steeds meer onderzoeken druppelen binnen over ademwerk als behandeling voor depressie, affectfobie, ontstekingen, chronische pijn, cardiovasculaire aandoeningen etc).

Adem/Breathworksessie ~ een avontuur in en door jezelf
Met Maxime, Jorinde en JP
Zondag 18 augustus, 10:00 – 12:00, Badgastenkerkje
Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Entree: vrije donatie na de ventilatie
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!
Deur open 9:30, biologische theesoorten en versnapering

Aahhdem

Lichtbeeldenavond 4 april 2023 : voorstelling met projecties op groot scherm en omlijst met muziek bij de lichtbeelden gemaakt door Ronald, Karen, Saskia, Nanon, Martin, JP en opgenomen in het Badgastenkerkje.