WIJK AAN ZEE – Op zondag 7 april ’24 om 12:00 geeft de Friese zanger/ gitarist/schrijver en hardloper Sido Martens een akoestisch optreden in het Badgastenkerkje. De inmiddels ruim 70-jarige muziekveteraan die grote hits scoorde met de groep Fungus, twee maal op Pinkpop speelde en later een jarenlange depressie en muzikale dip te boven kwam door te gaan hardlopen is sinds hij een paar jaar terug toch maar eens met de muziek wilde gaan stoppen frisser en productiever dan ooit. Een nieuw album/boek/kunstwerk ‘Ziezo’ is in de maak en wordt verwacht najaar ’24.

RESERVEREN Concert Sido Martens zondag 7 april 12:00 Badgastenkerkje Wijk aan Zee

Concert Sido Martens, zondag 7 april 2024 12:00
Badgastenkerkje Julianaweg 75 Wijk aan Zee
Entree: met een vrije bijdrage na het concert help je mee met het beperken van de onkosten van artiest en van de organisator.
Deur open: 11:30, biologische thee en versnapering,
Zorg dat je lekker ruim voor aanvang binnen bent!

Nieuw album en boek

Bezoekers van de voorstelling kunnen verwachten: melodieus gezongen liedjes, oorspronkelijk muzikaal gitaarspel afgewisseld met persoonlijke verhalen vol humor, levenservaring en verwondering. In zijn muziek kun je de ruimte horen en voelen van het Friese landschap. Sido Martens zal misschien ook iets spelen van zijn in het najaar te verschijnen nieuwe cd/boek + kunstwerk Ziezo.

Als langharige tiener viel Sido Martens op als gitarist in de folkgroepen Hello en Farmers Union. Hij maakte solo-albums en was ook als gastmuzikant actief. Na eerst enkele jaren medewerker te zijn geweest van de tijdschriften Road Running News van de RRA (Road Running Assocatie) waarvan hij bestuurslid was, en Runners – maandblad voor de loopsport, is hij sinds 1995 redacteur van de voortzetting daarvan, het hardloopmagazine Runner’s World.

Heet Sop ~ Sido Martens

Schelp ~Sido Martens

Single Luck Fungus ~ Kaap’ren Varen