WIJK AAN ZEE – Op vrijdag 30 juni om 20:00 kunt u in het Badgastenkerkje kijken naar een 32 jaar oude videoreportage waarin te zien is hoe in 1991 bakker Gerard Smithuis voor de laatste keer met zijn rijdende winkel door de straten van het dorp reed om het brood te bezorgen.

Slow tv in optima forma. Met vele Wijk aan Zeeërs van toen in beeld die inmiddels jaren ouder zijn of die ondertussen niet meer leven. De film is gemaakt door Wijk aan Zeeër Arie Kunnen (1925-2014) Liefdevol en met humor vastgelegd voor later: nu.

Reserveren Bakker Smithuis’ laatste broodbezorgings ronde door Wijk aan Zee in 1991 gefilmd door Arie Kunnen vrijdag 30 juni

Met hartelijke dank aan Jos en Fem en Maartje Kunnen voor het digitaliseren en ter beschikking stellen van dit unieke videodocument.

Film: Bakker Smithuis’ laatste broodbezorgingsronde
door Wijk aan Zee
in 1991 gefilmd door Arie Kunnen
Vrijdag 30 juni 2023
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Entree: vrije donatie na de sensatie
20:00 – 21:45
Deur open, koffie, thee met lekkers: 19:30
Zorg dat je rond 19:45 binnen bent!

Fragment van de film van Arie Kunnen waarin te zien is hoe bakker Smithuis in de ochtend op pad gaat, een klant door een openstaand raam van brood voorziet en hoe hij samen met de schoenmaker Frans Heine een rituele ochtendwijding uitvoert om de week te zegenen.

De maker van de video die tijdens het filmen meteen de voice over inspreekt en interviews afneemt.
De bakker bezorgt een brood aan huis in de Zwaanstraat
Bakker Gerard Smithuis en schoenmaker Frans Heine
in de rijdende broodwinkel. Scene uit de film
Toen heel normaal: dame in duster bezoekt warme bakker in rijdende winkel
Warme hugs voor de warme bakker