WIJK AAN ZEE – Iedere zondag is er een klankschalenconcert in het Badgastenkerkje. Deelnemen aan een klankschalensessie is een van de meest relaxerende ervaringen die je kunt beleven. Met de klankschalen, handpan, kleine gong, grote gong, medium gong, ting-sha, rainstick, tempelbel en meer. Je hebt geen speciaal talent nodig om deel te nemen.

Agenda & reserveren

Klankschalen geven geluiden die de meeste mensen nog nooit gehoord hebben. In deze klankschalenmeditatie kun je een moment beleven waarin alle doelen even weg mogen vallen. Er hoeft niets nagestreefd of bereikt te worden. Je betreedt een lege, vrije ruimte waarin je volkomen doelloos jezelf mag zijn. Het kan je een gevoel van tijdloosheid geven, van ruimte ‘een verademing’.

“Er is grote kunstzinnigheid voor nodig om te spelen in het leven, om te spelen met je eigen leven. Meditatie is de kunst om muziek te creëren vanuit je hart. Het is de methode om je bewustzijn te verplaatsen van het hoofd naar het hart. Het hoofd is lawaaiig, het is een hoop herrie.. Meditatie is gewoon de methode om herrie te transformeren tot harmonie”.

R

Wat er tijdens het luisteren naar klankschalen heel makkelijk op kan komen is een meditatieve ruime vrije aandacht of zoals Freud het noemde : een algemene aandachtigheid, die zich niet vernauwt tot een bepaald onderwerp van aandacht. Op deze manier kun je de stilte toestaan om tot je te komen. In de zen traditie noemt men het boeddha natuur of zuivere geest. In een neutrale benaming zou je kunnen zeggen: vertrouwen of licht.

Namasté (ik groet het licht in u)

Reserveren klankschaalconcert Badgastenkerkje