WIJK AAN ZEE – Op zondag 3 juli om 12 uur spelen Visser & Folmer in het Badgastenkerkje. Heerlijk genieten van akoestische muziek gespeeld door twee  markante maestro’s op de gitaar. De Egmondse gitaarbouwer Piet Visser en bassist Woody Folmer laten zich inspireren door de klankrijkdom van de akoestische gitaar, de 12-snarige gitaar, de basgitaar en Fretless Bass.

Reserveren Visser en Folmer zondag 3 juli 2022

Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Vrije donatie na afloop welkom
Deur open vanaf 11:30


Wout Folmer baste in tal van bands waaronder Boystown, Roberto Jacketti, One Fine Day, Double- Use, Wieb Zigtema, Hurryman, Carthago en de Piet Visserband. Geliefd zijn zijn specifieke licks op de fretloze bas.  Daarbij is Wout een begenadigd fotograaf Piet Visser repareert, onderhoudt en bouwt gitaren.  Zijn werkplaats, een piepklein schuurtje in Egmond aan Zee, is een begrip voor vele gitaristen binnen- en buiten Noord Holland.

Er worden eigen, sfeervolle instrumentale composities, akoestisch gespeeld, waarin de gitaar en bas samensmelten tot bijna één instrument, waaruit een sterk eigen geluid groeit.

Zo zijn er Impressionistisch en dromerig klinkende stukken als “Vennewater”, het speelse “Pete’s Garden” , Tango achtige stukken en stukken waarin de blues achtergrond van Visser en Folmer terug te horen zijn. Geïnspireerd door het mooie Heemskerk maakten zij een werkje met de titel “Assumburg”.

De liefde voor muziek en speelplezier staat voorop, en de heren delen dit graag met het publiek.