WIJK AAN ZEE – Op vrijdagavond 22 april kan er in de sfeervolle ruimte van het Badgastenkerkje worden geluisterd naar vele soorten klankschalen, gongs, handpan en chimes (soort belletjes) Bijna iedereen ervaart de de zingende metalen met hun rijkdom aan boventonen als prettig en interessant. Je hebt geen speciaal talent nodig om deel te kunnen nemen.

Vrijdag 22 april, 19:00-20:15
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee
Matten aanwezig

Voor wie niet kan of wil liggen is er een stoel
Deur open en thee vanaf 18:30

Reserveren klankschalen vrijdag 22 april 2022

Geluid dat raakt

Geluidsfrequenties hebben een directe invloed op materie. De geluidstrillingen waar wij ons aan blootstellen hebben een diepgaande impact die zowel positief als negatief kan zijn voor onze gezondheid en welbevinden.  Het klankspectrum van de zingende schalen is uitzonderlijk rijk en heeft een breed scala aan frequenties.

De geluidstrilling die zowel via de oren contact maakt en ook door het vocht  in ons lichaam – ons lichaam bestaat voor +/- 70% uit vocht- vertraagt de hersenactiviteit, ondersteunt synchronisatie van de hersenhelften en bevordert de overgang van de actieve Beta-staat naar de Alpha-staat (wakker en ontspannen) en zelfs de Theta-staat  (diepe meditatie, slaap).

Geluid beïnvloedt ons ook psychologisch omdat geluid bij gevaar ons eerste waarschuwingssysteem is. Geluid raakt de emoties en emotie beïnvloedt rechtstreeks talloze functies waaronder bloeddruk, doorbloeding van de hersenen, spierspanning, hormoonregulatie en genexpressie (epigenetica). 

Misschien wel het belangrijkste

Maar misschien wel het belangrijkste is: het verschil tussen herrie en muziek is wat de muzikant en de luisteraar doen met de klanken.