WIJK AAN ZEE – Op zondag 4 september speelt Fons Boer de voorstelling Verhalen over de liefde in het Badgastenkerkje. Fons Boer is een wervelend verteller en zanger die zijn luisteraars graag betovert met woorden en beelden. Zijn verteltrant is levendig en muziek en zang spelen een grote rol in de voorstelling.

Reserveren Fons Boer Verhalen over de liefde zondag 4 september 2022

Badgastenkerkje Julianaweg 75 Wijk aan Zee, 12:00-13:15
Entree: vrije bijdrage
Inloop vanaf 11:30

Over de voorstelling

In ‘Over de liefde…’ wordt meeslepend verteld en gezongen over verleiding en euforie, trouw en ontrouw, over ontgoocheling en diepe wanhoop, over nieuw leven en de dood.

Bijna alle verhalen van de mens gaan over de liefde of over het gebrek eraan. Hoe vaak niet zoekt de mens hardnekkig en volhardend naar die ene ware partner. Hoe intens en hemels kunnen de gevoelens zijn als Amor raak heeft geschoten. Hoe veelvuldig en diep is het leed van de onbeantwoorde liefde en hoe ondragelijk kan de pijn van de verlating zijn.

Theater De Overkant een initiatief van Fons Boer                                                     

In 1992 verwisselde hij het atelierleven van een kunstschilder voor een “loopbaan op de planken” en  sindsdien schildert hij met woorden.

Een aantal van zijn voorstellingen schreef Fons in opdracht van musea, zoals het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en het Openluchtmuseum in Arnhem.

In Enkhuizen speelde hij gedurende zeven seizoenen verschillende voorstellingen in de vorm van het verteldiner: vóór en tussen de gangen van het diner is het tijd voor theater. 

In een avondvullend programma worden meeslepende verhalen afgewisseld door liederen.  Aanvankelijk begeleidde Fons Boer zichzelf op de accordeon, maar in het seizoen 2001 / 2002 krijgt hij muzikale steun van Renate Jörg en Bas van Waard. Sinds 2010 speelt hij voorstellingen op middelbare scholen over de Griekse Mythen.

Belangrijke voorstellingen van Fons Boer in de laatste jaren zijn:

Alleen op de wereld 
Heijermans & Co     
Mijn vader Rembrandt     
De gelukkige klas     
Twee vrouwen & een man
Er was een broer en een broer…   
Oidipous, voetveeg van de goden
De Zaak D.
Griekse Mythen over de liefde