WIJK AAN ZEE – Op vrijdag 20 mei is er een combi yin en yoga nidra met Sandra in het Badgastenkerkje.

Combi yin en yoga nidra met Sandra
Vrijdag 20 mei, 19:30
De ‘kracht’ van het ontspannen
Badgastenkerkje, Julianaweg 75, Wijk aan Zee

Entree: geen plicht wel vrijheid om een reële bijdrage terug  te geven
Deur open en thee vanaf 19:00

Reserveren combi yin en yoga nidra 20 mei 2022

De ‘kracht’ van het ontspannen

Met Yin yoga gebruik je niet je lichaam om in de houding te komen, maar wordt de houding gebruikt om meer in je lichaam aanwezig te zijn. Comfortabel te blijven bij wat misschien oncomfortabel of confronterend aanvoelt.
De ‘kracht’ van yin zit hem in het ontspannen van de spieren waardoor andere elementen van het lichaam, zoals bindweefsel, banden en pezen, de ruimte krijgen.

Laag bij de grond

Om dit te kunnen realiseren blijf je een poosje in de houding, zo’n 3 tot 5 minuten. Zo maak je jezelf soepel op een dieper niveau. Daarnaast biedt Yin yoga een effectieve stimulatie voor organen en energiebanen in het lichaam. De houdingen zijn vooral laag bij de grond, ze worden dus liggend of zittend uitgevoerd.

Herstelmodus

Via Yoga Nidra kun je een diepe innerlijke rust ontdekken waarvan je misschien niet eens wist dat je die in je draagt. Je ademhaling vertraagt, je hersengolven veranderen van frequentie en ook je hartslag wordt langzamer. Je hele lichaam komt in een herstelmodus terwijl jij op innerlijke reis bent. De combinatie yin en yoga nidra maakt dit een les om diepe ontspanning te ervaren en is heerlijk voor het slapen gaan.